Kaune startuoja interaktyvus muzikinis projektas „Kaunas groja“ | Kas vyksta Kaune

Kaune startuoja interaktyvus muzikinis projektas „Kaunas groja“

Stop kadras

Kauną toliau kaustant karantinui, grupė kauniečių nusprendė į nuobodžią kasdienybę įtraukti muzikos garsus naujame projekte „Kaunas groja“. Interaktyviame muzikiniame projekte kviečiami dalyvauti visi muzikuojantys jaunieji kauniečiai.

Pasaulinei pandemijai kardinaliai pakeitus ir Lietuvos mokinių ugdymosi aplinką bei galimybes, iš pirmo žvilgsnio atrodytų, kad labiausiai nukentėjo jaunieji šalies muzikantai – buvo atšaukta daugybė koncertų, festivalių, konkursų. Tačiau šiuolaikinių technologijų amžiuje – neišsemiamų galimybių amžiuje, tai atvėrė naujas saviraiškos erdves.

Kauno A. Kačanausko ir Kauno 1-osios muzikos mokyklų mokytojų bendruomenėje kilo mintis, kurią iki realios idėjos ir jos įgyvendinimo atvedė Simona Šimulytė. Tai – „Kaunas groja“.

Projektas yra skirtas visiems jauniesiems Kauno muzikantams, kurie savo muzikavimu namuose nori pasidalinti su kitais, ir parodyti, kad net ir visuotinio karantino metu muzika yra svarbus kiekvieno jaunojo muzikanto laisvalaikio ir savišvietos elementas ir aktyvi gyvenimo dalis.

Prie S. Šimulytės, ChangeMakers’ON programos autorės, įgyvendinant projektą „Kaunas groja“ prisidėjo ir, visoje Lietuvoje savo praktiniais patarimais nuotolinio ugdymo sistemoje išgarsėjęs, Simonas Vakaris Savickas. Simonas yra Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos fortepijono ir estradinio dainavimo specialybės auklėtinis.

Šiuo metu prie projekto įgyvendinimo jau yra prisidėjusi tarptautinė svetainių kūrimo įrankių kompanija „Hostinger“, kurios dėka yra įmanomas paties projekto egzistavimas. Prie projekto sklaidos prisideda ir „Kas vyksta Kaune“ naujienų portalas.

Projekto organizatoriai kviečia visų specialybių jaunuosius muzikantus dalintis savo įrašais ir siųsti juos adresu www.kaunasgroja.lt. Atsiųsti nauji įrašai bus keliami kartą per savaitę.

„Visi neabejingi muzikai greitai pamatys koks muzikalus ir turtingas talentais yra mūsų mylimas Kaunas bei visa Lietuva“, – neabejoja naujo projekto autoriai.

Organizatorių teigimu, šiuo ypatingu ir sudėtingu laikotarpiu mes visi turime prisidėti prie mūsų šviesesnės šalies ateities – jaunųjų talentų saviraiškos ir galimybės užtikrinimo, kad jie toliau galėtų tęsti tai ką pradėję.

„Kviečiame visas organizacijas, firmas bei asmenis prisidėti ir tapti iniciatyvos partneriais, taip užtikrinant, kad ryškiausi mūsų šalies mokiniai turėtų galimybę ir erdvę, kurioje visi pamatytų, kad muzika yra tai, kas praskaidriną juodžiausią karantino dieną“, – teigia iniciatyvos organizatoriai.

Daugiau apie iniciatyvą galite rasti interneto puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA