Praneša kauniečiai: vienų policija neišleidžia iš namų, kitų – pasivaikščioti į parką (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Praneša kauniečiai: vienų policija neišleidžia iš namų, kitų – pasivaikščioti į parką (papildyta)

Skaitytojos nuotr.

Ilgojo savaitgalio kelių blokada apkartino dalies kauniečių gyvenimą, kurie buvo atitverti. Jau skelbėme, su kokiais sunkumais susiduria užtvertos Titnago gatvės gyventojai, šiandien informuojame apie situaciją Palemone ir Panemunėje.

Kodėl negaliu išvažiuoti iš namų?

Kaunietis Valdas teigia, kad yra įkalintas Palemone, Marių gatvėje, iš kurios negali pasiekti miesto, nors jame yra registruotas.

„Buvo pranešta, kad Velykų savaitgalį bus ribojamas eismas tarp savivaldybių. Bet kažkodėl atsirado policijos postas Marių gatvėje, kurios kita pusė buvo užtverta blokais, taip išeina, kad vidury miesto yra ribojamas judėjimas Kauno mieste. Palemonas yra Kauno dalis. Rašiau Kauno miesto savivaldybei per Facebook, bet nesulaukiau atsakymo. Gal galite pasidomėti, kokia logika statyti policijos postą vidury miesto?“, – rašo kaunietis.

Kauniečiai skirstomi, kurie gali eiti į parką, kurie ne

Kaunietė Joana pastebi, kad ne visiems gyventojams yra sudaroma galimybė patekti į Panemunės gamtos oazę.

„Kodėl Kauno gyventojai yra skirstomi į galinčius eiti pasivaikščioti į Panemunės šila ir ne? Situacija tokia, kad gyvename R. Mikutavičiaus gatvėje, kuri priklauso Panemunei, Kauno miestui, tačiau policija pasidarė stabdymo zoną ties degaline „Viada“ ir jau mūsų nebeleidžia nusileisti nuo kalno iki šilo šuns pavedžioti. Suprantame, karantinas, mes jo laikomės, giminių nelankome, tačiau kodėl gyvenantis Panemunės apačioje, gali eiti pasivaikščioti gėrėtis šilu, o jau mes ne?

Kas čia per nesąmonė? Gal kas gali atsakyti į šį klausimą. Gaila ir liūdna, kad taip savivaliauja policija: uždaro gatvę ir niekur negali išeiti. Sako vaikščiokit aplink namus, bet kodėl aš, Kauno miesto gyventoja, kuri laikosi karantino ir visų kitų taisyklių, turiu vaikščioti aplink namus, o kiti miesto gyventojai gali eiti į parkus ir miškus su vaikais prasiblaškyti? Labai pikta ir gaila, kad tokia situacija, nes policija savivaliauja, o ne dirba jiems pavestą darbą“, – teigia skaitytoja Joana.

Atskirti liko ir Romainių gyventojai

Paskelbus informaciją, sekmadienį atsiliepė ir Romainiuose gyvenantys kauniečiai, kurie taip pat teigia yra atskirti nuo Kauno miesto.

„Nuo penktadienio vakaro, 20 valandos, Romainių gyventojai pasijautė atskirti nuo miesto. Kai kurie, negalėjo patekti į parduotuves, esančias toje pačioje seniūnijoje, kaip ir jų gyvenamojo vieta, į Šilainius. 9-ojo forto, Mosėdžio gatvės užtvertos blokais, Šilainių plente – policijos postas, kaip ir nusileidus nuo Romainių (Raudondvario plente) kalno pasitinka postas. Įvažiavimas į Šilainius nuo A1 kelio, taip pat su policijos postu.

Nors Romainiai priklauso Kaunui, jau beveik 30 metų. Tokios blokados tik parodo, kokia menka riba, tarp Kauno miesto ir Kauno rajono, ir kaip reikia daugiau vieningumo ir supratingumo. Ar ne tikslingiau būtų užsitverti visą Kauno rajoną, kuris žiediniu tinklu sieja visą Kauną, tuomet gyventojai nesusidurtų, su tokiais nepatogumais“, – teigia kaunietė Milda.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA