Kauno koronaviruso dienoraštis #16 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #16

Skaitytojų nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Velykos įsibėgėjo, o kauniečiai ir toliau dalijasi aktualiomis naujienomis karantino metu. Pagirtinos iniciatyvos, išmanūs visų kelių žinovai, net kai miestas užbarikaduotas cementiniais blokais ir prižiūrimas gausių policijos pareigūnų pajėgų. Skaitytojai fiksuoja keršto akcijas tų, kurie nesilaiko karantino reikalavimų – istorija Brastos gatvėje tęsiasi. Tuo metu VDU botanikos sode pražydo ne vienas įmantrus augalas, o kauniečių šeima pasidalijo nuotaikingu vaizdo įrašu, kaip jiems sekasi leisti karantiną namuose.

Rado spragų miesto aptvare

Penktadienio vakarą įvedus kelionių ribojimus savivaldybėse, norint išvengti viruso plitimo, Kaunas nebuvo išimtis. Mieste negyvenantys ar nedirbantys gyventojai turi apsukti transporto priemones, nes ties miesto ribomis budintys pareigūnai tikrina kiekvieną atvažiuojantį automobilį. Tačiau redakciją pasiekė žinia, jog yra vietų, kur automobiliai gali lengvai pravažiuoti be patikros.

„Tuoj nueisiu prie išvažiavimų, kur nestovi. Gali ir išvažiuot, ir įvažiuot“, – apie nufilmuotą miško keliuką, vedantį į autostradą, komentavo skaitytojas Meinardas.

Įmonių velykinės dovanos senjorams

Skaitytojai dalijasi gražiomis velykinėmis iniciatyvomis. Prieš pat Velykas SBA grupės kolektyvas nusprendė pagelbėti labiausiai paliestai pandemijos grupei – senjorams. Įmonė nusprendė padovanoti net 1000 visaverčio maisto paketų, kurie buvo nupirkti iš bendrovės darbuotojų paaukotų lėšų.

Botanikos sode pražydo žymusis Hario Poterio augalas 

Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sode – ne vienas įstabus augalas. Botanikos sodo atstovai pasidalijo pavasariškais vaizdais. Vienas iš augalų – itin toksiškas Hario Poterio knygoje minimas augalas, daugybe legendų ir mistiškų istorijų apipinta vaistinė mandragora.

Mandragora / VDU botanikos sodo nuotr.

Taip pat Kaune pražydo vienas seniausių parko medžių – japoninis puošmedis. „Beveik šimtą metų skaičiuojantis ir savo pavadinimą puikiai atspindintis medis skirtingais metų laikais žavi lapų bei žiedų spalvomis, na o rudenį japoninis puošmedis lankytojus vilioja švelniu karamelės aromatu“, – teigia sodo atstovai.

Japoninis puošmedis / VDU botanikos sodo nuotr.

Nuo šašlykų iki kiaušinių

Prieš porą savaičių kiti skaitytojai pranešė apie jų kieme vykstantį žmonių sambūrį – gyventojai nusprendė išsikepti šašlykų daugiabučių kieme. Vėliau redakciją pasiekė kitų skaitytojų informacija, jog teko sulaukti kiaušinių salvių tiek į namų langus, tiek ant kieme stovinčio automobilio.

Kiaušiniai Brastos g. / Skaitytojų nuotr.

„Tęsiant temą apie Bajorų g. kiemą. Va taip, mieli kauniečiai, yra terorizuojami gyventojai kieme siautėjančių gaujų už paviešintą situaciją. Nors antras pranešimas buvo kitų kaimynų (ką, manau, ir redakcija galėtų patvirtinti), bet košę (o, šiuo atveju, kiaušinius) teko srėbti vieniems kaimynams“, – apmaudą liejo skaitytojai.

Kiaušiniai Brastos g. / Skaitytojų nuotr.

Pasveikusių neskaičiuoja?

Skaitytojų teigimu, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nefiksuoja visų pasveikusių nuo koronaviruso. Anot skaitytojo, jo žinomas giminaitis persirgo virusu, tačiau įtrauktas į pasveikusiųjų statistiką nebuvo.

„Mano artimas giminaitis prieš beveik savaitę pasveiko nuo COVID-19. Jis pasveiko per 13 dienų. Buvo padaryti du testai, abu buvo neigiami, todėl jis yra nebesergantis ir paleistas namo. Įdomus dalykas tai, kad jis nėra įtrauktas į pasveikusių sąrašus. Tokių pasveikusių žmonių Lietuvoje tikrai yra daugiau negu 8, kaip šiai dienai deklaruoja SAM. Kodėl nėra nurodomi tikslūs skaičiai?“ – įdomų pasveikusiųjų skaičiavimą nupasakojo skaitytojas.

Mistiški grioviai miške

Tyrinėdami miškus, esančius aplink Kauną, skaitytojai užfiksavo neaiškias daubas. Ar tai natūraliai susiformavęs reljefas ar visgi buvo pridėta žmogaus ranka?

Miško duobės / Skaitytojų nuotr.

„Tolėliau, už Kleboniškio esančiame Karmėlavos miške, kokiu tikslu yra prikasta daugybė duobių, į kurias ir technika įvažiuotų. Šalia kiekvienos iš jų, per keletą metrų – dar po mažą duobę. Čia bunkeriai ar slėptuvės? Ar sąvartyno duobės?“ – svarstė skaitytojas.

Jaunimas toliau svirduliuoja parkų pakampėmis

Į redakciją toliau plūsta vaizdai, kaip kai kurie miestiečiai nesilaiko karantino taisyklių. Vieni užfiksavo, kaip Kalniečių parke iš išvaizdos gan jauni gyventojai šlaistosi po parką su alkoholinio gėrimo buteliais, o prie visa ko apdergė ir parke esančią kavinę.

„Kalniečių parkas neseniai. Policijai pranešėme, bet taip ir neatvyko, gal dar ieško. Kalniečių parke girtuokliavo ir nedėvėjo kaukių, pro juos ėjo šeimos su mažais vaikais, bet jiems nė motais. Tokios tos Velykų išvakarės. Apšlapino ir „Parko“ restoraną“, – apie pastebėtų jaunuolių klajones pasakojo skaitytojas Laurynas.

Pastebėti pažeidimai ir K. Baršausko gatvės daugiabučių kiemuose, kur būrelis gyventojų glaudžiai bendravo prie namo laiptinės. „Karantinas Kaune. K. Baršausko g.“ – trumpai pranešė skaitytojas.

Karantinas Baršausko g. / Skaitytojų nuotr.

Kauniečiai siunčia pozityvią žinutę – kaip leisti karantiną namuose

Einant jau ketvirtai karantino savaitei, daugeliui turbūt kyla klausimų, o ką dabar veikti? Namai jau išblizginti, pyragų prikepta, turbūt, peržiūrėtas ne vienas vaizdo įrašas su juokingai besielgiančiais gyvūnais. Viena kauniečių šeima dalijasi, kaip galima linksmai praleisti dar vieną karantino dieną. Viskas bus gerai!

„Kauniečiai, Jonas ir Renata, su savo 3 mėn. dukra ir kate, ragina likti namie ir būti saugiems ir sveikiems. Video iš savo karantino gyvenimo, bus ką papasakoti, kai užaugs mergaitė, kokie laikai buvo“, – nuotaikingai pranešė skaitytojas.

Su šv. Velykomis sveikina Kauno ceremonmeisteris

Smagų vaizdo įrašą miestiečiams šv. Velykų proga padovanojo ir Kauno ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius. Portalo draugams jis savo namų kieme atliko seną, bet itin aktualią šioms dienoms dainą apie Kauną „Kam atskyrei mus“.

Dėkojame LRT televizijos projekto „Dainuokim kartu“ kūrėjams, kurie mielai sutiko pasidalinti šiuo K. Ignatavičiaus sukurtu įrašu, o visus  žiūrovų atsiųstus video su dainomis bus galima pamatyti LRT televizijos projekte „Dainuokim kartu” antrąją Šv. Velykų dieną, pirmadienį, 21 val.

[galerija kiek=”4″]

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA