Per Velykas užfiksavo vaizdą Kaune: kada paskutinį kartą matėte tokį greitkelį? | Kas vyksta Kaune

Per Velykas užfiksavo vaizdą Kaune: kada paskutinį kartą matėte tokį greitkelį?

Stopkadras

Nuo penktadienio vakaro šalyje apribojus automobilių judėjimą, pagrindiniai šalies keliai savaitgalį ištuštėjo. Kaunietis fotografas Vladas Dobrovolskis pakeliui į Kleboniškio mišką Velykų sekmadienį užfiksavo neįprastą vaizdą – Islandijos plentu pravažiavo vos vienas kitas automobilis.

„Kada paskutinį kartą matėte tokį greitkelį?“ – savo „Facebook“ paskyroje sekmadienio rytą sveikindamas draugus su šv. Velykomis klausė V. Dobrovolskis.

Tuštutėlis A1 kelias nufilmuotas nuo senojo pėsčiųjų tilto, vedančio į Kleboniškio mišką. Iš abiejų pusių magistralėje nematyti nė vieno automobilio, tik baigiantis vaizdo įrašui tolumoje pasirodo pora transporto priemonių.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad nuo balandžio 10 d., 20 val., iki balandžio 13 d., 20 val., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnų aptarnaujamoje teritorijoje, kaip ir visoje Lietuvoje, bus ribojami įvažiavimai į savivaldybes.

Kauno mieste, besiribojančiame su žiedine Kauno rajono savivaldybe, įrengti 24 postai. Jonavos rajone atsirado 7, Kėdainių rajone – 7, Kaišiadorių rajone – 5 postai. Visoje Kauno apskrityje įrengtos 43 vietos, kuriose ribojamas eismas bei tikrinami vairuotojų dokumentai.

Gyventojai, privalantys važiuoti į kitą apskritį, turi parodyti išimtį įrodančius dokumentus (darbo pažymėjimą, Registrų centro išrašą), kurie galės būti pateikiami tiek popieriniai, tiek ir skaitmeniniu formatu.

Kaip šeštadienį skelbė Kauno apskrities VPK, pirmąją ribojimų parą, iki balandžio 11 d., 20.00 val., į Kauno miestą neįleisti 3390 automobilių. Dar daugiau nei šimtas nepateko į miestus ir miestelius Jonavos, Kaišiadorių ir Kėdainių rajonuose.

Dažniausiai vykstantieji teisinosi, jog ketina tik apsipirkti didesnėse parduotuvėse ir grįžti. Moteris teisinosi į Kauną skubėjusi tik lašišos šventiniam stalui, picų išvežiotojas teigė, kad veža picas, nors automobilyje nebuvo nei vienos picos, o vienas gyventojas tvirtino, jog Kaune turi būstą, kuris, kaip paaiškėjo – tiesiog sandėliukas.

Kai kurie kauniečiai, tiesa, teigė, kad betoniniai blokai juos tiesiog įkalino. Sudėtinga situacija susidarė iš abiejų užkardytoje Titnago gatvėje, skaitytojai taip pat stebėjosi vidury Palemono išdygusiais blokais bei apsunkintu patekimu į Romainius.

Visą šventinį savaitgalį dirbs ir informaciją gyventojams teiks policijos informacijos centras. Turint klausimų, prieš vykstant į kelionę rekomenduojama skambinti nemokamu informaciniu telefonu 8 700 600 00.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA