Per parą – 10 tūkst. neįleistų automobilių ir 102 baudos | Kas vyksta Kaune

Per parą – 10 tūkst. neįleistų automobilių ir 102 baudos

BNS / Jūratė Damulytė 2020/04/12 12:43
Asociatyvi / R. Pūko nuotr.

Per pastarąją parą policija gavo 290 pranešimų apie galimus karantino pažeidimus, skirtos 102 nuobaudos.  Tuo metu kai kur patikros postuose prie miestų ir miestelių budintys pareigūnai sulaukė ir malonių staigmenų – linkėdami gražių Velykų žmonės dovanojo kiaušinių ir net cepelinų. 

Šeštadienį šventų Velykų išvakarėse į miestus ir miestelius per patikros punktus neįleista apie 10 tūkstančių automobilių, sekmadienį BNS informavo Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

„Srautas visoje Lietuvoje šeštadienį buvo gerokai didesnis, šalyje apie 10 tūkstančių automobilių neįleisti pro postus“, – sakė R. Matonis.

Anot jo, prie postų buvo sulaikyta ir neblaivių, ir paieškomų asmenų, taip pat skirtos nuobaudos už kelių eismo taisyklių pažeidimus, pareigūnų įžeidinėjimus.

Tačiau ilgąjį savaitgalį patikros postuose budintys policijos pareigūnai, Šaulių sąjungos nariai sulaukė ir netikėtų malonių dovanų.

„Žmonės vežė pareigūnams postuose kavos, kiaušinių ir net cepelinų“, – pasakojo R. Matonis.

Klaipėdos postuose sulaikyti du ieškomi asmenys

Klaipėdos policija sekmadienį pranešė, jog postuose į uostamiestį budintys pareigūnai šeštadienį  sulaikė du ieškomus asmenis – vienas jų skolininkas, ieškotas antstolių, kitas slapstėsi siekdamas išvengti karinės tarnybos.

Viso šeštadienį 34 apskrities postuose patikrinta apie 10 tūkst. automobilių, neturint rimtos priežasties kelionei Klaipėdą neįleisti 795 vairuotojai (iš jų 14 dviratininkų).

Į Palangą pareigūnai per parą neįleido 66 automobilių. Sekmadienį paryčiais į pajūrio kurortą bandė prasmukti ir neblaivus vairuotojas – taksi automobilį vairavusiam vyrui nustatytas 0,59 prom. neblaivumas.

Per parą Klaipėdos apskrities postuose dirbantys pareigūnai surašė beveik 20 protokolų.

Klaipėdos rajone, Vėžaičiuose pilnutėlis automobilis stabdomas pareigūnų nestojo, o pavijus, visi penki automobilyje buvę vaikinai konfliktavo, priešinosi pareigūnams, vienas jų net kėsinosi spirti policinkui, tad visiems penkiems buvo surašyti protokolai ir už pasipriešinimą ir už karantino taisyklių pažeidimą.

Nuo penktadienio viešose vietose privaloma dėvėti kaukes, o nuo penktadienio 20 valandos ilgajam Velykų savaitgaliui uždaryti Lietuvos miestai ir miesteliai: įvažiuoti į juos galima tik gyventojams ar vykstantiems dėl rimtos priežasties. Šis judėjimo ribojimas galios iki pirmadienio 20 val.

Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, asmenims už karantino sąlygų pažeidimus gresia bauda nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA