Antra para uždarytame Kaune: keliautojų sumažėjo, bet pažeidimų skaičius stebina | Kas vyksta Kaune

Antra para uždarytame Kaune: keliautojų sumažėjo, bet pažeidimų skaičius stebina

Kauno apskrities VPK nuotr.

Antrąją parą, nuo balandžio 11 d., 20.00 val., iki balandžio 12 d., 20.00 val., kuomet visoje šalyje ribojami įvažiavimai į savivaldybes, į Kauno miestą neįvažiavo 505 automobiliai. Kaip nurodoma Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pranešime, dar apie šimtas automobilių nepateko į miestus ir miestelius Jonavos, Kaišiadorių ir Kėdainių rajonuose, daugiausiai – pastarajame.

Sekmadienį patikros postuose dirbantiems pareigūnams gyventojų pasiteisinimai, rodos, po pirmos dienos įspūdžio nebedarė, o ir srautai smarkiai sumažėjo. Tačiau kas tikrai nustebino – įvairių išaiškintų pažeidimų skaičius. Neapsieita be protokolų, kai kurie asmenys sulaikyti.

Lygiai vidurnaktį Kaune, Vaišvydavos pl., esančiame poste patikrinimui sustabdyto į Kauną važiuojančio automobilio „Volvo“ vairuotojas (gim. 1998 m.) ir keleivis (gim. 2000 m.) pareigūnams sukėlė įtarimų, elgėsi nenatūraliai.

Pasirodo, įtarimai išties pagrįsti. Apžiūros metu buvo rasta galimai narkotinės medžiagos, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 2 d., dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Šiandien, apie 10 val., buvo gautas pranešimas, jog Kaune, Šilainių seniūnijos teritorijoje, jauną vyrą sumušė ir kuprinę su kompiuteriu bei grynaisiais pinigais pasisavino trys asmenys, kurie pasišalino automobiliu „Chrysler“.

Po daugiau nei pusvalandžio Šilainių pl. esančiame patikros poste buvo sustabdytas automobilis „Chrysler“, kurį vairavo vyras (gim. 1996 m.), kartu su juo važiavo dar du vyrai (gim. 1990 m. ir 1986 m.). Vienas iš jų pareigūnams nesibodėjo pateikti ne savo, o nukentėjusiojo asmens dokumentą. Visi trys vyrai buvo sulaikyti.

Nustatyti ir įvairūs KET pažeidimai: du neblaivūs vairuotojai (lengvas girtumo laipsnis, vienas vairuotojas – pradedantysis), vienas neblaivus dviračio vairuotojas (lengvas girtumas), trys vairuotojai, neturintys teisės vairuoti transporto priemones, dešimtis automobilių, kurie neregistruoti, be techninės apžiūros ar privalomojo draudimo.

Pareigūnai pravažiuojantiems, kurie neturėjo apsaugos priemonių, ir šiandien dalijo medicinines kaukes, papildomai patruliavo viešose vietose.

Kauno apskrities VPK primena, kad visą šventinį savaitgalį dirba ir informaciją gyventojams teikia policijos informacijos centras. Turint klausimų, prieš vykstant į kelionę rekomenduojame skambinti nemokamu informaciniu telefonu 8 700 600 00.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA