Tiesioginė transliacija: Velyknakčio šv. Mišios iš Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilikos | Kas vyksta Kaune

Tiesioginė transliacija: Velyknakčio šv. Mišios iš Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilikos

Kas vyksta Kaune nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ toliau tęsia nuotolines tiesiogines transliacijas ir šeštadienio vakarą kviečia stebėti specialią transliaciją iš Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilikos ir melstis kartu. Tiesioginės transliacijos pradžia – 18 val.

Tiesioginę transliaciją užtikrina Katalikų medijų centras.

Bažnyčių iniciatyvą karantino metu mišias parapijiečiams transliuoti internetu palaiko ir Lietuvos vyskupų konferencija (LVK).

„Tokiomis sąlygomis yra svarbu palaikyti ryšį su parapija, su bendruomene“, – BNS sakė LVK generalinio sekretoriaus padėjėjas kunigas Mykolas Sotničenka.

Jis taip pat teigia, kad šventinių mišių transliacijos aktualios ne tik vietos tikintiesiems, bet ir tiems, kurie įprastai per Velykas vykdavo į kitus miestus aplankyti giminių ir kartu su jais eidavo į bažnyčią.

„Mano paties tėveliai yra kilę iš Prienų miestelio ir nors bendruomenė yra vyresnė ten šiek tiek, bet aš džiaugiuosi, kad kunigas vis tiek transliuoja mišias iš ten“, – pasakojo kunigas.

Karantinas tradicijas keičia ne tik Lietuvoje. Pasak M. Sotničenkos, tiesiogiai transliuojamos ir popiežiaus Pranciškaus aukojamos mišios iš Šv. Mortos namų koplyčios.

Iš viso Lietuvoje yra 1023 bažnyčios ir koplyčios.

Ragina prie bažnyčių nesibūriuoti

M. Sotničenka ragina tikinčiuosius paisyti karantino reikalavimų ir per Velykas prie bažnyčių nesibūriuoti.

„Yra tradicija, ypač Vilniaus krašte, šventinti patiekalus – įvairiausius Velykinius valgius. Ir žmonės vis teiraujasi: „O gal susimilsite ir pašventinsite kur nors per langą?“ Tikrai ne. Labai keista, nors visad kviesdavome ateiti, tačiau šį kartą raginame neiti, pasilikti namuose, niekur nevažiuoti“, – sakė kunigas.

Laikytis karantino ragina ir aukščiausi šalies pareigūnai, nes nuo to priklausys, ar karantino sąlygos bus švelninamos, ar griežtinamos.

Nuo kovo 16 dienos šalyje įvedus karantiną, Lietuvos katalikų bažnyčios vyskupai, laikydamiesi rekomendacijų, atšaukė visas viešas pamaldas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA