V. Kasiulevičius: būti Europos provincija šiuo metu nėra taip blogai | Kas vyksta Kaune

V. Kasiulevičius: būti Europos provincija šiuo metu nėra taip blogai

Vytautas Kasiulevičius / DELFI nuotr.

Profesorius Vytautas Kasiulevičius savo socialiniame tinklo „Facebook“ profilyje pasidalijo pastebėjimais, kaip Lietuvai sekasi kovoje su koronavirusu. Anot jo, viską iki šiol Lietuva darė gerai: karantinas įvestas laiku, o ir žmonės apribojimų daugmaž laikėsi.

„Didelė užsikrėtusių medikų dalis – tik problemų sveikatos apsaugos sistemoje pasekmė, bet ir tai išgyvenama, jeigu veikia karantinas.

Pagaliau yra dar viena puiki žinia – būti Europos provincija, kur ne tiek daug migracijos ir turistų, nėra taip ir blogai“, – rašo profesorius.

Kaip pažymi V. Kasiulevičius, labiausiai pažeistos COVID-19 pandemijos šalys yra labiausiai turistų lankomų šalių penketuke. Prancūzija yra pirma pasaulyje pagal turistų srautus (86,9 mln), antra – Ispanija, trečia – JAV, ketvirta – Kinija, penkta – Italija.

„Šioje istorijoje laikas yra mūsų sąjungininkas. Kiekviena diena padeda priartėti prie sėkmingų sprendimų. Supratome, kaip prižiūrėti ir gydyti daugumą pacientų.

Sunkiausi pacientai lieka dideliu galvos skausmu, bet kasdieną jau šimtai naujų publikacijų ir vis ateinantys nauji duomenys, padedantys susivokti, kur didžiausia rizika valdant citokinų audras, krešėjimo sutrikimus, antrines infekcijas“, – dėsto jis.

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų ir kitų Lietuvos ligoninių infektologų, hematologų, radiologų ir anesteziologų reanimatologų, patyrusių gydytojų ir gydytojų rezidentų kasdienis bendradarbiavimas, inovatyvūs sprendimai, naujausių mokslo pasiekimų taikymas realiame laike ir pagaliau visų jų beribis pasiaukojimas suteikia šansą net ir patiems sunkiausiems pacientams išgyventi dar vieną dieną, pažymi profesorius.

„Su Šventomis Velykomis visus. Pabūkime šį kartą namuose ir viskas su mumis bus gerai. Patikėkite“, – į gyventojus kreipiasi V. Kasiulevičius.

Profesorius taip pat pasidalijo statistika, kuri rodo naujų COVID-19 atvejų skaičius milijonui gyventojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA