Pirmoji para: į Kauną neįvažiavo beveik 3,5 tūkst. automobilių | Kas vyksta Kaune

Pirmoji para: į Kauną neįvažiavo beveik 3,5 tūkst. automobilių

Asociatyvi / Kauno AVPK nuotr.

Pirmąją parą, nuo balandžio 10 d. 20.00 val. iki balandžio 11 d. 20.00 val., kuomet visoje šalyje ribojami įvažiavimai į savivaldybes, į Kauno miestą neįvažiavo 3390 automobilių. Dar daugiau nei šimtas nepateko į miestus ir miestelius Jonavos, Kaišiadorių ir Kėdainių rajonuose.

Kaip rašoma Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime spaudai, dažniausiai vykstantieji teisinosi, jog ketina tik apsipirkti didesnėse parduotuvėse ir grįžti. Viena moteris teisinosi į Kauną skubėjusi tik lašišos šventiniam stalui.

Pasiaiškinimų išties būta tikrai įvairių – nuo picų išvežiotojo, teigiančio, kad veža picas, tačiau kurio automobilyje nebuvo nei vienos picos, iki gyventojo, teigiančio, jog Kaune turi būstą, kuris, kaip paaiškėjo, tiesiog turimas sandėliukas.

Patikros postuose Kaune, Jonavoje ir Kaišiadoriuose lankėsi bei kartu su kolegos padirbėjo ir Kauno apskrities policijai vadovaujantis Elanas Jablonskas.

„Visų pirma, esu dėkingas kolektyvui, kuris šauniai dirba. Kol kas jokių incidentų nebūta, viskas vyksta išties sklandžiai. Pareigūnai poilsio turi ne daug, srautai nemaži, o ir kiekvienam pravažiuojančiajam skiriama maksimaliai laiko, kad įsitikintume, ar galime praleisti, ar visgi ne.

Stengiamės išklausyti kiekvieną. Vieni mus sutinka su šypsena ir dėkoja, kad per šventes laiką leidžiame ne su šeimomis, o rūpinamės visų saugumu ir sveikata. Kiti – visiškai priešingai. Gaila, tačiau būta ir tokių, kurie pasitinka su pykčiu ir priekaištais, kodėl gaišiname jų laiką.“, – apie darbo patikros postuose subtilybes pasakoja E. Jablonskas.

Pareigūnai pravažiuojantiems, kurie neturėjo apsaugos priemonių, išdalino šimtus medicininių kaukių. Visgi, neapsieita ir be protokolų. Kaišiadoryse, patikros punkte sustabdytas neblaivus vairuotojas, jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Kaune, Panerių g., pro patikros punktą skubėjo ir stabdomas nestojo dviračio vairuotojas. Pasirodo, ir šis buvo neblaivus. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Dar 4 protokolai buvo surašyti už kitus KET pažeidimus.

Keletas asmenų sulaukė nuobaudos ir pagal ANK 45 str. 4 d., vienas iš jų už šio straipsnio pažeidimą nuobaudą gavo ir vakar.

Kartu su Karo policijos pareigūnais ir toliau aktyviai buvo patruliuota turgavietėse, Kleboniškio miške, Ramybės, Ąžuolyno, Draugystės, Kalniečių, Dainavos parkuose, Nemuno saloje bei kitose pamėgtose viešose vietose. Sustiprintas patruliavimas numatytas ir ateinančiomis dienomis.

[susije_video kurie=””]

Primename, kad visą šventinį savaitgalį dirbs ir informaciją gyventojams teiks policijos informacijos centras, tad jei turite klausimų, prieš vykstant į kelionę rekomenduojame skambinti nemokamu informaciniu telefonu 8 700 600 00.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA