A. Veryga: užfiksuoti 54 pasveikimo nuo koronaviruso atvejai | Kas vyksta Kaune

A. Veryga: užfiksuoti 54 pasveikimo nuo koronaviruso atvejai

Kas vyksta Kaune, BNS 2020/04/10 14:56
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje, naujausiais duomenimis, užfiksuoti 22 mirties nuo koronaviruso atvejai, 54 asmenys pasveiko, penktadienį pranešė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Pasak A. Verygos, 14 pacientų yra reanimacijoje, iš jų devyniems reikalinga dirbtinė plaučių ventiliacija. Dar 36 pacientams taikoma deguonies terapija.

Taip pat jis pranešė apie beveik pusšimtį naujų pasveikusių nuo koronaviruso žmonių.

„Šią minutę turime 54 pasveikusius nuo šio viruso. Tikiuosi, kad artimiausiomis dienomis šis skaičius augs dar greičiau“, – sakė A. Veryga.

Iki šiol oficialiai buvo informuojama apie aštuonis pasveikusius asmenis.

Penktadienio ryto duomenimis, Lietuvoje nustatyti 999 ligos atvejai. Sergamumo situaciją Lietuvoje galite stebėti nuolat atnaujinamame žemėlapyje čia.

Laboratorijose tyrimai nestringa

Penktadienio rytą, A. Verygos teigimu, laboratorijose buvo likę 40 neištirtų mėginių bet, jo žiniomis, „nė vienas tyrimas niekur nėra pasimetęs“.

„Jei kas nors negauna savo tyrimų atsakymų, tai yra ne dėl laboratorijų darbo, bet dėl duomenų perdavimo tam tikrų problemų, kai duomenų negauna žmogus, dėl to, kad tie duomenys laiku nenukeliauja šeimos gydytojui, ar kažkas atsitinka su duomenų perdavimu informacinėse sistemose. Tikrai laboratorijose užsilaikymų nėra“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė ministras.

Viešumoje – su kauke

„Deja, vakar teko stebėti informaciją apie suaktyvėjusį judėjimą, bandymą išvykti iš miesto dar iki įsigaliojimo apriboti judėjimą iš miestų. Noriu paprašyti jūsų visų sąmoningumo ir per daug greitai neapsidžiaugti, nors duomenys gal yra teikiantys optimizmo, bet rizika ir pavojus niekur nedingę, užsikrėtusieji tarp mūsų. Šita liga gali ir toliau plisti. Nuo mūsų elgesio priklausys, kaip viskas vyks toliau“, – sakė ministras.

[susije_video kurie=””]

Ministras priminė, kad nuo penktadienio įsigaliojo reikalavimas viešose vietose dėvėti kaukes. Jei jų žmogus neturi, tinka ir veido pridengimas šaliku ar skarele.

Vaikams iki 2 metų kaukių dėti nereikia, nes jiems ji gali itin apsunkinti kvėpavimą.

„Vakar pasiekė nerimą keliančios žinutės, kai medikų algų apmokėjimas buvo tik dalinis, tai reiškia nebuvo apmokėta už skatinamąsias ar kitas paslaugas. Šiandien turėjome pokalbį su valstybine ligonių kasa ir radome sprendimus. Šitos lėšos gydymo įstaigoms tikrai bus skirtos“, – sakė A. Veryga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA