Reikalavimo dėl kaukių Kaune laikosi ne visi: pažeidėjų laukia baudos | Kas vyksta Kaune

Reikalavimo dėl kaukių Kaune laikosi ne visi: pažeidėjų laukia baudos

delfi.lt / Kotryna Dagenytė 2020/04/10 18:39

Penktadienį įsigaliojus reikalavimui viešose vietose dėvėti veido kaukes, Kauno gyventojai elgiasi atsakingai ir didžioji dalis jų yra apsirūpinę šiomis priemonėmis. Vis dėlto pastebėta ir žmonių, kurie nesiima jokių saugumo reikalavimų bei nesilaiko privalomų taisyklių. Kaip jau darosi įprasta, gatvėse vaikšto visai nedaug žmonių, vaikų žaidimų aikštelės aptvertos, o krepšinio lankai nuimti.

Nusižengusių lauks baudos

Pagal Ministrų kabineto priimtą karantino sąlygų pakeitimą, viešosiose vietose reikia „dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones)“.

Anksčiau tik rekomenduota dėvėti šias priemones. Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, asmenims už karantino sąlygų pažeidimus gresia bauda nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Ištuštėjusios gatvės

Ketvirtąją visuotinio karantino savaitę Kaunas visai ištuštėjęs, Laisvės alėjoje pastebimi tik pavieniai praeiviai. Rotušės aikštėje bei miesto parkuose vaikšto nedidelė dalis žmonių, jie laikosi atstumo ir dauguma nesiburia į grupes daugiau kaip po du asmenis.

Pastebima, kad automobilių srautas taip pat sumažėjo, tačiau didžiuosiuose prekybos centruose žmonių gausu, prie vaistinių nuolat formuojasi eilės.

Nemažai verslų, įsikūrusių pagrindinėse gatvėse, užsidarė, o likusieji aptarnauja žmones pagal visus saugumo reikalavimus. Laikantis nurodytų taisyklių, gėlės Laivės alėjoje parduodamos išnešus jas į lauką ir padedant pirkėjams ant paruošto stalelio.

Statybų sektorius nesustoja

Kaune karantinas nesustabdė ir statybų sektoriaus darbo, mieste gausu statybininkų bei darbininkų, kurie rūpinasi miesto centre esančiais medžiais.

Darbai verda ir Karaliaus Mindaugo prospekto krantinėje, kur statomas naujasis tiltas į Nemuno salą.

Apribojimai Velykų savaitgaliui

Primename, kad karantinas dėl koronaviruso grėsmės Lietuvoje paskelbtas kovo 13-ąją, jis įsigaliojo nuo kovo 16-osios. Balandžio 8 dieną Vyriausybė nusprendė karantiną dar pratęsti iki balandžio 27-osios imtinai.

Taip pat bus įvedami ir griežtesni apribojimai Velykų savaitgaliui. Nuo penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto ribojamas patekimas į miestus ir miestelius, taip siekiama išvengti viruso plitimo.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA