Ties pagrindiniais įvažiavimais į Kauną driekiasi tikrinamų automobilių eilės | Kas vyksta Kaune

Ties pagrindiniais įvažiavimais į Kauną driekiasi tikrinamų automobilių eilės

E. Šostakaitės nuotr.

Nuo penktadienio vakaro visoje šalyje ėmus riboti automobilių judėjimą, uždaryti mažesni įvažiavimai į Kauno savivaldybę, o dideliais srautais pasižyminčiose gatvėse eismą reguliuoja pareigūnai. Nors procesas vyksta gana sklandžiai, transporto pralaidumas kiek sumažėjęs, vairuotojams čia tenka pristabdyti.

„Kas vyksta Kaune“ žiniomis, nedidelės spūstys formuojasi Savanorių prospekte netoli Muravos sankryžos, Ateities plente ties Taikos prospekto sankryža bei Jonavos gatvėje ties Kauno kempingu.

Pralaidumo sumetimais, labai akylai įvažiuojančiųjų pareigūnai netikrina – dažno vairuotojo paklausia, kur šis gyvena, ir viskas. Didelės kontrolės nėra, o praleidžiami praktiškai visi. Tarkime, Ateities plente per maždaug pusvalandį apsisukti teko tik vienam vairuotojui.

Vilkikų vairuotojai praleidžiami be patikrinimo, įvažiuoti ir išvažiuoti iš Kauno taip pat gali aptarnaujantysis transportas – taksi vairuotojai, pavežėjai.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad betoniniai užtvarai išdygo Seniavos plente, Titnago gatvėje – aklinai tveriami nedideli keliai tose vietose, kur ribojasi Kauno miesto ir rajono savivaldybės, taip pat kai kurios jungtys su valstybinės reikšmės transporto arterijomis.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS penktadienio vakarą sakė, kad didelė dalis vairuotojų į miestą įvažiuoja parodę nuosavybės teisės dokumentų nuotraukas telefone ar automobilio registracijos dokumentus su nurodytu adresu.

Atvykti į miestus ir miestelius ten negyvenantiems žmonėms galima dėl artimųjų giminaičių mirties, darbų, ar siekiant suteikti būtinąją medicinos pagalbą. Vykti į kitą, nei gyvenama, savivaldybę gali tie, kurie joje turi nuosavo nekilnojamojo turto.

Policija teigia, kad fiziškai sukontroliuoti visų įvažiavimų galimybės nėra, bet bus naudojamos ir techninės stebėjimo priemonės. Esant dideliam srautui, siekiant išvengti spūsčių, gali būti tikrinami ne visi automobiliai.

Kaip ketvirtadienį pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), nuo balandžio 10 d., 20 val., iki balandžio 13 d., 20 val., Kauno apskrities pareigūnų aptarnaujamoje teritorijoje, kaip ir visoje Lietuvoje, bus ribojami įvažiavimai į savivaldybes.

Kauno mieste, besiribojančiame su žiedine Kauno rajono savivaldybe, įrengiami 24 postai. Jonavos rajone numatyti 7, Kėdainių rajone – 7, Kaišiadorių rajone – 5 postai. Visoje Kauno apskrityje numatytos 43 vietos, kuriose bus ribojamas eismas, ir įrengti patikrinimo punktai.

Gyventojai, kurie privalės važiuoti į kitą apskritį, turės parodyti išimtį įrodančius dokumentus (darbo pažymėjimą, Registrų centro išrašą), kurie galės būti pateikiami tiek popieriniai, tiek ir skaitmeniniu formatu.

Visą šventinį savaitgalį dirbs ir informaciją gyventojams teiks policijos informacijos centras. Turint klausimų, prieš vykstant į kelionę rekomenduojama skambinti nemokamu informaciniu telefonu 8 700 600 00.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA