Siuntų pervežimas atnaujina tarpmiestinių autobusų darbą | Kas vyksta Kaune

Siuntų pervežimas atnaujina tarpmiestinių autobusų darbą

Organizatorių nuotr.

Kovo pabaigoje sumažėjus žmonių keliavimui šalyje didžioji dalis tarpmiestinių autobusų vežėjų laikinai sustabdė veiklą. Šie pokyčiai suparalyžiavo siuntų siuntimą autobusais. Vis tik įvertinę didėjantį siuntų srauto augimą karantino metu vežėjai po Šv. Velykų planuoja palaipsniui atnaujinti darbą ir bent pradžioje didžiausio postūmio tikisi ne iš keleivių pervežimo, o iš siuntų siuntimo.

„Jei tarpmiestiniai autobusai sustojo dėl keleivių stygiaus, tai dabar atnaujinama jų veikla iš dalies, tam, kad galėtume vežti siuntas. Siuntos visuomet buvęs kaip šalutinis verslas prie keleivių vežimo, šiuo neįprastu metu tampa pagrindiniu“, – kalbėjo „Siuntos autobusais“ vadovė Indrė Ūsaitė-Šlenderienė.

Pasak siuntų atstovės, darbas bus atnaujintas iš karto po Šv. Velykų. Iš pradžių ne pilnai, o tarp didžiųjų šalies miestų.

Siuntos autobusais atnaujina veiklą / Organizatorių nuotr.

„Atnaujinsime darbą palaipsniui. Pradėsime nuo kelių reisų tarp didžiųjų šalies miestų ir stebėsime situaciją bei klientų srautus. Planuojame darbą atnaujinti aštuoniuose terminaluose, kai įprastai jų šalyje veikia 43“, – pasakojo siuntų atstovė.

Siuntų terminalai atnaujins veiklą Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Alytaus ir Prienų autobusų stotyse.

Anot vežėjų atstovų pradėję darbą po švenčių jie tikisi su siuntų pagalba išjudinti sustojusį keleivių pervežimo verslą. Planuojama, jog pradžioje siuntos bus vežamos „Kautros“ ir „Klaipėdos autobusų parko“ tarpmiestiniais autobusais.

„Planuojame, kad siuntų pervežimą aptarnaus iki dešimties autobusų. Nemeluosiu, atnaujiname darbą dėl siuntų vežimo. Be abejo jei atsiras vienas kitas keleivis, tikrai pavešime, vis tik dabar didžiausios viltys į siuntų pervežimą. Tikimės, kad būsime tas pozityvus pavyzdys ir verslui, ir žmonėms, kad viskas po truputį gali pradėti grįžti į vietas“, – kalbėjo „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Siuntos autobusais atnaujina veiklą / Organizatorių nuotr.

Siuntų atstovė taip pat mini, jog atnaujinę veiklą klientams teiks ir naujas paslaugas. Viena iš jų – siuntų pristatymas fiziniams asmenims.

„Karantino laikotarpis parodė, kad paslauga turi pati ateiti iki kliento. Iki šiol kurjeriai pristatydavę siuntas tik įmonėms, nuo šiol jas pristatys ir žmonėms į namus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Alytuje. Be abejo laikantis visų saugumo reikalavimų“, – minėjo I. Ūsaitė-Šlenderienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA