Prieš Velykas Kauno maisto prekių parduotuvėse – didelės pirkėjų eilės | Kas vyksta Kaune

Prieš Velykas Kauno maisto prekių parduotuvėse – didelės pirkėjų eilės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį į „Kas vyksta Kaune“ redakciją pradėjo plūsti skaitytojų užfiksuotos nuotraukos, kuriose matyti pirkėjų sujudimas prie didžiųjų prekybos centrų. Velykų savaitgaliui norintys apsipirkti kauniečiai turės apsišarvuoti kantrybe, kadangi daliai prekybcentrių pradėjus riboti pirkėjų srautą, ilgos eilės nusidriekė ne tik lauke, bet ir pačiuose prekybos centruose.

Kauniečių teigimu, eilėse prie prekybos centrų daugiausiai lūkuriuoja senyvo amžiaus žmonės. Tiesa, skaitytojai netrunka pasigesti ir saugaus atstumo tarp eilėje stovinčių tautiečių.

Pirkėjų eilė prie „Iki“ parduotuvės / Skaitytojos nuotr.

Štai nuotrauka pasidalijus skaitytoja Aistė teigia, kad eilėje lūkuriavo apie 15 minučių, kadangi į „Iki“ parduotuvę Dainavos rajone vienų metu įleidžia apie 10 žmonių. Pasak moters, per tą laiko tarpą, senjorai spėjo ne tik apsižodžiuoti, bet ir susimušti.

Velykoms apsipirkti norinčių kauniečių antplūdis pastebimas ir „Hyper Maxima“ prekybos centre.

Pirkėjų eilė „Hyper Maxima“ parduotuvėje / Skaitytojos nuotr.

Tiesa, iš nuotraukos matyti, kad Savanorių prospekto „Maximoje“ besibūriuojantys tautiečiai jau stengiasi laikytis saugaus atstumo ir lūkuriuoja didesniais tarpais. Tačiau čia eilės driekiasi ir parduotuvės viduje, prie kasų.

Pirkėjų eilė „Maximos“ parduotuvėje / Skaitytojos nuotr.

„10-13 kasų ir kiekvienoje minimum po 20 žmonių“, – pasakoja nuotrauką atsiuntusi moteris.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas ketvirtadienį nusidriekusią žmonių eilę užfiksavo ir prie Šiaurės prospekte esančio „Lidl“ prekybos centro.

Pirkėjų eilė prie „Lidl“ parduotuvės / Skaitytojo nuotr.

Portalas jau yra rašęs seniau, kad „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvėse per kelias savaites įdiegta nemažai prevencinių priemonių, viena jų – pirkėjų srautų reguliavimas.

Maisto produktų Lietuvoje nepritrūks

Kiek anksčiau žemės ūkio ministras Andrius Palionis yra teigęs, kad Lietuvoje maisto produktų gamybos apimtys yra didelės, prekių judėjimas tarp Europos Sąjungos šalių taip pat nėra ribojamas, todėl maisto produktų stygiaus karantino metu nebus.

„Tikrai galiu užtikrinti, kad pati Lietuva kai kuriose pozicijose pasigamina net 2,5 karto daugiau maisto produktų negu galima suvartoti, todėl maisto tikrai nepritrūks“, – LRT radijui sakė A. Palionis.

Ministras pabrėžė rekomendacijas tautiečiams kuo rečiau lankytis viešose vietose, taip pat ir parduotuvėse.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad karantino metu reikėtų vengti masinių susibūrimų. Uoliai laikytis higienos reikalavimų: ypač dažnai ir kruopščiai plauti rankas šiltu vandeniu ir muilu, nesiliesti rankomis prie veido ir kt.

Gyvai bendraujant su kitais žmonėmis, patariama laikytis saugaus bent 2 metrų atstumo (tokia distancija laikoma saugia bendraujant iki 15vminučių). Venkite rankų paspaudimų, apsikabinimų ir kitokio artimo kontakto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA