Laisvės alėją papuošė tūkstančiai narcizų žiedų | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėją papuošė tūkstančiai narcizų žiedų

R. Tenio nuotr.

Šiomis dienomis, kai kauniečiai didžiąją laiko dalį mato tik keturias savo kambario sienas, o išoriniu pasauliu daugiausia džiaugiasi pro pravirą langą, spalvos kaip niekad svarbu. Štai narciziškai ryški geltona nudažė pagrindinę Kauno pėsčiųjų gatvę – „Kas vyksta Kaune“ kviečia pasigrožėti Laisvės alėjoje pražydusiomis gėlėmis.

Saulei šią savaitę kaip reikiant palepinus šiluma, sureaguoti netruko ne tik parkus kiek kontroversiškai užplūdę gyventojai, bet ir gamta. Maloniai akį rėžiančias galvas pakėlė tūkstančiai naujosiose Laisvės alėjos klombose susodintų narcizų žiedų.

„Nenorime pasirodyti narcizais, bet mieste sužydėjusius narcizus parodyti tiesiog privalome! (…) Jei pasistengsime ir padarysime viską, kad apsaugotume save ir aplinkinius, galbūt karantinas nesitęs pernelyg ilgai ir sugrįžę į miesto gatves dar spėsite šiais vaizdais pasigrožėti ir jūs“, – spalvingais vaizdais „Facebook“ puslapyje džiaugėsi Kauno savivaldybė.

Kaip skelbia interneto šaltiniai, narcizas (lot. Narcissus) – daugiamečių svogūninių amarilinių (Amaryllidaceae) šeimos augalų gentis. Jos pavadinimas kildinamas iš graikų kalbos žodžio narkao – svaiginu, mat narcizų žiedai turi stiprų svaiginantį kvapą.

Senovės graikų mitologijoje pasakojama apie pasakiško grožio jaunuolį, kurio vardas buvo Narcizas. Jis taip save mylėjo, kad aplinkui nieko nepastebėdavo ir vis žiūrėdavo į savo gražaus veido atspindį vandenyje. Atvaizdo pakerėtas Narcizas nebegalėjo atsitraukti nuo vandens – vienpusė aistra galiausiai jį sudegino ir pavertė geltonai balta gėle.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA