Kauną pasiekė dar viena apsaugos priemonių siunta iš Kinijos (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauną pasiekė dar viena apsaugos priemonių siunta iš Kinijos (papildyta)

S. Skvernelio "Facebook" nuotr.

Lietuvą trečiadienio naktį pasiekė dar keli tūkstančiai dėžių su apsaugos priemonėmis iš Kinijos, dar vieno siuntinio laukiama vėliau trečiadienį, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

„Šiąnakt Kaune nusileidęs lėktuvas iš Kinijos atgabeno daugiau kaip 2 tūkstančius dėžių. Jose – apsauginiai skafandrai ir vienkartinė medicininė apranga. Kiek daugiau nei po valandos kitas lėktuvas iš Kinijos leisis Vilniuje. Jame – daugiau kaip 3 tūkstančiai dėžių su akiniais, apsauginiais skafandrais ir chirurginėmis kaukėmis“, – pranešė Vyriausybės vadovas.

Premjero teigimu, visos apsaugos priemonės bus gabenamos į penkias pagrindines mūsų gydymo įstaigas, dalis jų pasieks ir regionines ligonines, penkių didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stotis, taip pat bus išdalintos žmonėms, dirbantiems savivaldybių įsteigtuose mobiliuosiuose punktuose.

„Kiek esu informuotas, kuo toliau, tuo labiau apsauginės priemonės tampa prieinamos visiems. Tiek dezinfekcinio skysčio, tiek kaukių, tiek pirštinių jau yra prekyboje. Dar ne visur, bet jų tikrai daugėja. Manau, pačiu artimiausiu metu tai jau niekam nebebus problema“, – rašė S. Skvernelis.

Papildyta 10.21 val.

Vienas lėktuvas trečiadienio naktį į Kauno oro uostą atgabeno daugiau kaip 2 tūkst. dėžių, kitas krovinys atgabentas į Vilniaus oro uostą.

Bendras abiejų siuntų svoris – daugiau nei 50 tonų. Kroviniuose – vienkartiniai akiniai, apsauginiai skafandrai, vienkartinės chirurginės kaukės ir medicinos apranga, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

„Esu labai dėkingas visiems, kurie yra aktyviai įsitraukę į visus prekių užsakymo ir logistikos procesus. Akivaizdu, kad valandos čia neskaičiuojamos – veikiama ir reaguojama nuolatos. Kol kas viskas vyksta sklandžiai, tad galime viltis, kad priešakinėse linijose su koronavirusu kovojantys žmonės bus apsaugoti“, – sako ministras A. Veryga.

Apsaugos priemonės Lietuvą pasiekė padedant Susisiekimo ministerijai, o į ligonines juos išvežioja valstybės įmonė „Lietuvos paštas“.

„Sudėtinga situacija visame pasaulyje ir milžiniškas apsaugos priemonių poreikis bei konkurencija lemia tai, kad didiname krovinių gabenimo apsukas. Šiandieną dviem lėktuvais atvežėme kol kas didžiausią medicininių reikmenų kiekį į Lietuvą“, – sako susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA