A. Veryga: net jei karantinas švelnės, kai kurios paslaugos sugrįš labai negreitai | Kas vyksta Kaune

A. Veryga: net jei karantinas švelnės, kai kurios paslaugos sugrįš labai negreitai

delfi.lt / Gabrielė Grinkaitė 2020/04/08 13:02
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nors trečiadienį Vyriausybėje karantino laikotarpis bus dar pratęstas bent dviem savaitėms, daugeliui rūpi, kada pagaliau bus švelninamos taisyklės. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga buvo paklaustas, kaip atrodys karantino švelninimas?

Spaudos konferencijoje sveikatos apsaugos ministro buvo klausiama, kaip Lietuvoje atrodys karantino švelninimas, kokie ribojimai gali būti taikomi atidarant ne maisto parduotuves, paslaugų sektoriams švelninant sąlygas, kokie bus taikomi ribojimai? Kokių užsienio šalių praktikomis bus remiamasi? Bent preliminariai, kaip žmonėms tam ruoštis? – paklausėme ministro A. Verygos.

A. Veryga sakė, kad apie karantino švelninimo sąlygas vis dar diskutuojama, šiam žingsniui reikia atsakingai pasiruošti. Vis dėlto palengvinimai rizikos grupėms nebus taikomi, šioje grupėje esantys žmonės ir toliau turės laikytis izoliacijos.

„Turėtume suprasti, kad ir koks bus lengvinimas, jis neturėtų pažeisti tam tikrų karantino principų, nesukurti sąlygų, kad žmonės susiburtų. Visos vietos, kurios susijusios su pramogomis, pasilinksminimu, labai dideli prekybos centrai, kur žmonių susibūrimas būtų neišvengiamas, labai greitai lengvinti sąlygas nebūtų galima. Kalbėtume apie kažkokias parduotuves, kurios turi atskirą įėjimą“, – sakė ministras.

Kalbant apie odontologus ir sporto klubus, A. Veryga sakė, kad odontologams tenka būti labai arti žmogaus burnos, kur užsikrėsti tikimybė yra itin didelė. Dėl to reikėtų labai aukšto apsaugos lygmens.

„Planinė odontologija, jei ir būtų atnaujinama, tai tik tokiu atveju, kai specialistai galėtų užsitikrinti ypatingai aukštą apsaugos lygmenį. Kalbant apie sporto klubus, tai supraskime, kad kalbame apie bendrus dušus, žmones, kurie prakaituoja, kur aerozolinio plitimo galimybė yra labai aukšta. Tai tikrai ne pirmo būtinumo reikalas. Žmonės gali išeiti vieni pasivaikščioti į parką, bet tikrai ne į sporto klubą, kur lengvai galima platinti užkratą“, – sakė SAM vadovas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA