Namie nusėdėti negalintys kauniečiai padvelkus šilumai plūsta į gamtą | Kas vyksta Kaune

Namie nusėdėti negalintys kauniečiai padvelkus šilumai plūsta į gamtą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nors iki balandžio 27 d. pratęsus karantiną, kai kurios jo sąlygos sušvelnintos, per daug atsipalaiduoti miestiečiams nederėtų – būriuotis vis dar negalima. Nepaisant to, pirmi tikrai šilti, vasara kvepiantys saulės spinduliai gena kauniečius į gamtą. Ne vienas laiką tingiai leidžia gyventojų mėgstamuose parkuose ir prie vandens telkinių.

Kaip matyti „Kas vyksta Kaune“ fotografo šiomis dienomis užfiksuotose nuotraukose, išsirengę kauniečiai šiluma mėgavosi Nemuno saloje. Kas ant užkloto vartėsi, kas sportavo, nors apsaugines kaukes dėvėjo ir ne visi, o niekur neskubantys praeiviai nusėdo Laisvės alėjos suoliukus.

Gyvenimas virė Kauno marių prieigose ir vandenyje. Miestiečiai šiltą popietę važiavo pasivaikščioti prie Pažaislio vienuolyno – automobilių aikštelė buvo pilna, kai kurie čia atriedėjo jau be stogo.

Veiksmo netrūko pačiose mariose: aktyvaus laisvalaikio entuziastai atidarė vandens pramogų sezoną su vandens motociklais, burlentėmis ir jėgos aitvarais, o jachtų savininkai sukiojosi vienomis glaudėmis.

Sinoptikų prognozės rodo, kad ketvirtadienį dangų kiek smarkiau dangstys debesys, gali iškristi vienas kitas lašas lietaus, o temperatūra dieną kils iki 15 laipsnių. Šventinį savaitgalį, tiesa, plūstelės vėsesnis oras, pirmadienį galime sulaukti intensyvesnio lietaus.

Kita savaitė bus giedra, bet termometrų stulpeliai taip aukštai kaip šią jau nekils. Detalią Kauno orų prognozę rasite čia.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Vyriausybė trečiadienį dviem savaitėms pratęsė karantiną, bet švelnina kai kurias sąlygas. „Karantino režimas pratęsiamas iki balandžio 27 dienos, 24 valandos 00 minučių“, – posėdyje sakė sprendimą pasiūlęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Vyriausybės nutarimu leista augalų, sėklų, trąšų prekyba lauko sąlygomis specializuotose vietose. Iki šiol per karantiną bet kokia prekyba, išskyrus maisto ar kitas būtinas prekes, kaip degalai, nebuvo leidžiama.

Sprendime atsirado ir daugiau sugriežtinimų: Vyriausybė taip pat pakeitė rekomendaciją dėvėti apsaugines veido kaukes „ar kitas priemones“ į privalomą nurodymą tai daryti – jis įsigalios nuo penktadienio.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad karantino metu žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai. Pajutus ligos simptomus, kreiptis karštąją koronaviruso linija 1808, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, Lietuvoje karantinas įvestas kovo 16 dieną. Jo metu uždarytos mokyklos, darželiai ir universitetai, draudžiama daugumos parduotuvių, kavinių veikla.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA