Vyriausybė nusprendė: per Velykas vykti į kitus miestus bus draudžiama (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė nusprendė: per Velykas vykti į kitus miestus bus draudžiama (papildyta)

BNS 2020/04/08 13:44
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį uždraudė per Velykas gyventojams vykti į kitus miestus. Ribojimas bus taikomas tris šventines dienas – nuo penktadienio 20 val. iki pirmadienio 20 valandos.

Trečiadienį Vyriausybės pakeistose karantino sąlygose numatyta, kad ribojimai nebus taikomi, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo reikalais, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar teikiant būtiną medicininę pagalbą.

Taip pat draudimai negalios gyventojams, jei jie vyksta į kitą, nei savo gyvenamąją savivaldybę, kai toje savivaldybėje turi nekilnojamojo turto.

Judėjimas ribojamas tik į miestus ir miestelius kitose savivaldybėse, nei asmenys gyvena.

Premjeras Saulius Skvernelis po Vyriausybės posėdžio sakė, kad savaitgalį bus vykdoma „ne išvykstančių, o atvykstančių gyventojų kontrolė“, taigi iš miestų žmonės bus išleidžiami, tačiau į kitus miestus jie patekti negalės.

„Tikrai neribojame išvažiavimo į savo sodybas, kažkokias turimas vietas – tą galima padaryti. Į parkus išvažiuoti, prie ežero, laikantis tų sąlygų, kurios numatytos (…) tačiau yra numatytas reikalavimas be tų išimčių, be būtinybės vykti į kitus miestus ir miestelius“, – sakė jis.

Anot jo, policija nevykdys visuotinės kontrolės keliuose, o tą darys pasirinktinai, bus pasitelkiamos ir stebėjimo kameros.

Premjeras Saulius Skvernelis savaitės pradžioje teigė, kad šie ribojimai bus įvedami siekiant pažaboti koronaviruso plitimą, o tvarką turės užtikrinti šalies policija, jei reikės, bus pasitelkiama ir kariuomenė.

Savivaldybių bus prašoma techniškai apriboti visus nebūtinus įvažiavimus į miestus ir miestelius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA