Šeštadienį – dar vienas skrydis lietuviams iš Londono | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį – dar vienas skrydis lietuviams iš Londono

BNS 2020/04/08 10:53
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiuo metu užsienio šalyse yra likę 180 Lietuvos piliečių, negalinčių sugrįžti namo, trečiadienį pranešė Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys. Tuo tarpu, trečiadienio naktį Vilniuje nusileido lėktuvas su 219 keleivių iš Londono, o šeštadienį laukiama dar vieno tokio skrydžio į tėvynę.

„Iš viso į Lietuvos atstovybes buvo kreipęsi 6 275 Lietuvos piliečiai, pageidaujantys grįžti į Lietuvą, tai su valstybės pagalba arba savarankiškai jau grįžo 6 095. Reiškia, visiškai nedaug jau likę tų, kurie negalėjo grįžti“, – spaudos konferencijoje trečiadienio rytą sakė jis.

„Šiuo metu Lietuvos ambasados palaiko ryšį su 180 piliečių, iš jų vieni yra užstrigę artimesnėse šalyse, kiti – tolimesnėse. Taip kad tai tikrai nebėra tas didelis drastiškas skaičius“, – kalbėjo G. Surplys.

Trečiadienio naktį Vilniuje nusileido lėktuvas su 219 keleivių iš Londono. Pasak Vyriausybės atstovo, į šį lėktuvą įleisti tik tie asmenys, kurie sutiko laikytis saviizoliacijos reikalavimų.

„Užsienio reikalų ministerija neleido įlipti į lėktuvą nė vienam keleiviui, kuris nepasižadėjo laikytis griežtų saviizoliacijos reikalavimų grįžęs į Lietuvą. Visi jie grįžę buvo patikrinti, jiems paimti tepinėliai ir paleisti izoliuotis“, – teigė G. Surplys.

Šeštadienį laukiama dar vieno tokio skrydžio iš Londono.

Vis dėlto G. Surplys ragino užsienyje gyvenančius lietuvius, net ir praradus darbus, likti ten, kur dirbo ir neskubėti grįžti į Lietuvą.

„Baigsis karantinas, tada tikrai galėsite grįžti, susitikti su artimaisiais. Dabar mums svarbiausia užtikrinti, kad čia, Lietuvoje, kaip įmanoma mes tą virusą suvaldytume ir nebeįsileistume naujos bangos įvežtinių atvejų“, – sakė jis.

Siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, Lietuvoje kovo 16 dieną įvestas karantinas ir apribotas atvykimas bei išvykimas iš šalies.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA