Savaitgalio eismo ribojimai: bus įrengta 300 policijos postų, budės per 3 tūkst. pareigūnų | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio eismo ribojimai: bus įrengta 300 policijos postų, budės per 3 tūkst. pareigūnų

Asociatyvi / Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Velykų savaitgalį visoje šalyje dirbs maždaug 3000 pareigūnų, kurie užtikrins viešąją tvarką keliuose, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

„Šiemet Šv. Velykos bus kitokios. Deja, bet norėdami apsaugoti vyresnio amžiaus artimuosius turime susilaikyti nuo kelionių į kitus Lietuvos miestus. Savaitgalį keliuose bus įrengta 300 policijos postų, kuriuose automobiliais vykstantys piliečiai bus tikrinami, ar nepažeidžia izoliacijos taisyklių. Šį kartą mums visiems svarbiausia turi būti kitų žmonių saugumas ir sveikata“, – sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

„Pareigūnai dirbs ne tik keliuose, bet taip pat patruliuos ir viešose vietose, kontroliuos asmenis, kuriems skirta izoliacija, ar tuos, kurie pažeidinėja karantino reikalavimus. Policija tuo pačiu reaguos ir į kitus pranešimus apie pažeidimus ar nusikalstamas veikas“, – teigia Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Kaip rašoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime žiniasklaidai, policijos pareigūnams, vidaus reikalų ministrės pavedimu, viešąją tvarką ir žmonių saugumą padės užtikrinti policijos rėmėjų, Viešojo saugumo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Vadovybės apsaugos departamento, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnai.

Policija pasitelks ir kitas, viešai nematomas technines priemones, kurios taip pat padės kontroliuoti asmenų judėjimą ir suvaldyti situaciją Šv. Velykų savaitgalį. Šiuo metu tariamasi su šalies savivaldybėmis, kad prie kai kurių įvažiavimų į miestus būtų pastatyti specialūs ženklai, ribojantys įvažiavimą.

[susije_video kurie=””]

Nuo balandžio 3 d. policija surašė beveik 350 protokolų dėl izoliacijos ar karantino pažeidimų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Vyriausybė iki balandžio 27-osios pratęsė karantiną, taip pat numatė draudimą vykti gyventojams į kitus miestus ir miestelius, nei jų gyvenamieji, nuo penktadienio vakaro iki pirmadienio vakaro.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA