Viešbutyje siautėjusius karantinuotus tautiečius iš Norvegijos išsivežė policija: kalti nesijaučia | Kas vyksta Kaune

Viešbutyje siautėjusius karantinuotus tautiečius iš Norvegijos išsivežė policija: kalti nesijaučia

delfi.lt 2020/04/08 17:04
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Iš Norvegijos į Lietuvą grįžę asmenys dvi savaites buvo karantinuojami savivaldybės paskirtame viešbutyje „Gerungė“. Jų vizitas neapsiėjo be nesklandumų, asmenys kelias dienas kėlė neramumus, siautėjo patalpose, tačiau šiandien, pasibaigus karantinavimosi laikui, juos iš svečių namų išsivežė policijos pareigūnai. Pasak viešbučio direktorės, po šiandieninės apžiūros paaiškėjo, kad vienas kambarys yra problematiškas, bet asmenys visos atsakomybės neprisiima ir kaltę neigia.

Svečius išlydėjo policijos pareigūnai

Kaip teigia D. Vytienė, šiandien išvyko paskutinieji 4 žmonės, 2 iš jų iš viešbučio išlydėjo policijos pareigūnai ir juos išsivežė. Ji pasakoja, kad asmenys buvo iškeldinti, nes baigėsi jų karantinavimo laikotarpis. Pasak pašnekovės, po gyventojų iškeldinimo, apžiūrėti patalpų buvo nuvykusi apsaugos tarnyba, jos vyras bei policija.

„Apžiūrėjus viešbutį, rasta apgadinta siena, o kambaryje esančios lovos galas buvo visiškai nulaužtas. Kambarinės klausėme, kaip paliko kambarį prieš juos įleidžiant, ji tikino, kad viskas buvo tvarkinga. Tie žmonės kaltės dėl lovos sulaužymo neprisiima, sako, kad ne jie tai padarė. Mano vyras diskutavo su jais, bet nežinau kaip viskas vyks toliau“, – situaciją aiškina ji.

Neprisiima atsakomybės dėl sulaužytos lovos

Ji sako, viešbutyje dvi savaites praleidę asmenys, prisiima kaltę kaltę tik dėl sienos apgadinimo, bet neigia sulaužę lovą. Pasak jos, policija šioje situacijoje nieko nesako, tad tartis reikia jiems patiems.

„Kiti išvykę žmonės labai tvarkingai viską sutvarkė ir net lovas paklojo, išnešė šiukšles. Ir tie du asmenys buvo kambarį aptvarkę, išsinešė šiukšles, tačiau kambaryje aiškiai matomi sulaužyti daiktai. Nesuprantu, kaip žmonės gali neprisiimti kaltės, jeigu prieš jiems atvykstant, lova tikrai nebuvo nulaužta. Situacija yra labai sudėtinga, nes negalime įrodyti, kaip buvo prieš jiems įsikraustant“, – tikina ji.

Privalėjo dezinfekuoti patalpas

Anot D. Vytienės, šiandien atvyko ir „Molėtų švaros“ darbuotojai, kurie visą patalpą dezinfekavo. Jos teigimu, nė vieno koronaviruso atvejo viešbutyje nebuvo, tačiau dezinfekuoti patalpas buvo privaloma. Ji tikina, kad yra parašiusi pareiškimą, bet ji nežino, kas bus toliau.

„Su vyru diskutavome, kokia galėtų būti padarytos žalos suma, nes lovą reikėtų pirkti naują, perdažyti sieną, tačiau dėl tikslios sumos kalbėsime kiek vėliau, nes sunku kažką dabar vertinti. Per šią asmenų saviizoliaciją atidavėme labai daug sveikatos ir nervų“, – pabrėžia ji.

Laipino svečius per balkoną

DELFI primena, kad iš Norvegijos į Lietuvą grįžę ir savivaldybės paskirtame viešbutyje „Gerungė“ karantinuoti asmenys kėlė neramumus ne tik svečių namų savininkams, bet ir šalia karantinuotiems asmenims. Pareigūnai net kelis kartus vyko raminti siautėjančių asmenų, jiems pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau jie ir toliau gyvena paskirtose patalpose.

Viešbučio „Gerugnė“ direktorė Diana Vytienė pasakojo, kad ramybę sudrumstė patys paskutiniai 6 žmonės, kurie atvyko iš Norvegijos. Tik atvykę jie pradėjo kelti neramumus.

„Mums apie situaciją pranešė kurjeris, jis pasakojo, kad viešbutyje triukšmaujama. Pasirodo, triukšmą kėlė du iš šešių viename kambaryje gyvenančių jaunų vyrų. Atvykę pareigūnai juos apramino, bet to neužteko ir jie nesiliovė“, – anksčiau aiškino viešbučio direktorė.

Anot pašnekovės, kitą dieną vienas iš karantinuotų asmenų buvo pastebėtas einantis į parduotuvę pirkti alkoholinių gėrimų,be jokių apsaugos priemonių. Pasak jos, paskutinį kartą buvo gautas pranešimas, kad vienas iš viešbutyje esančių kambarių yra suniokotas.

„Mano vyras, nuvykęs į viešbutį rado pašalinius žmones, jie įlipo į balkoną su virvėmis. Ten buvo ne tik vietinių gyventojų, bet ir žmonių iš gatvės. Teko ir vėl kviesti pareigūnus. Žmonės, kurie gyvena šalia, girdėjo visokius triukšmus. Kaip mums pasakojo kiti gyventojai, lovos taip pat sulaužytos“, – detales atskleidė ji.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis balandžio 1 d. pateikė informaciją, kad nustačius viešbučio „Gerugnė” savininkei padarytą turtinę žalą, dėl tyčinio turto sugadinimo, pradėtas ikiteisminis pagal LR BK 187 str., 3 d. (turto sunaikinimas ar sugadinimas, 3 d. tas, kas sunaikino ar sugadino nedidelės vertės svetimą turtą, padarė baudžiamąjį nusižengimą yra baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA