Dėl karantino Lietuvoje didėja siuntų srautas – Kaune kiekiai išaugo beveik trečdaliu | Kas vyksta Kaune

Dėl karantino Lietuvoje didėja siuntų srautas – Kaune kiekiai išaugo beveik trečdaliu

BNS 2020/04/07 13:22
Asociatyvi, Delfi nuotr.

Kai kuriuose Lietuvos regionuose siuntų srautas karantino metu – kovo 23-29 dienomis, palyginti su kovo 9-15 dienomis – išaugo 75 proc., o per metus – kovą, palyginti su pernai kovu – jų augimas visoje Lietuvoje siekė 90 proc., pranešė Lietuvos paštas.

„Karantinas paskatino mažų miestų gyventojus apsipirkti internetu ir naudotis moderniais siuntimo metodais. Tai yra ilgai lauktas pokytis“, – pranešime sakė Lietuvos pašto rinkodaros ir pardavimų direktorius Norbertas Žioba.

Tarp aktyviausių regionų – Raseiniai, Tauragė, Kretinga, Jonava, Marijampolė, Garliava ir Alytus. Daugiausiai siuntų keliauja į didžiuosius miestus, o absoliutus lyderis yra Vilnius.

Per pirmas dvi karantino savaites Raseiniuose siuntų srautas augo 75 proc., Tauragėje, Kretingoje, Jonavoje, Marijampolėje, Lazdijuose – apie 60 proc., Kaišiadoryse, Plungėje, Biržuose – apie 50 proc., Vilniuje – 47 proc., Klaipėdoje – 45 proc., Kaune – 29 procentais.

Nepaisant didelio augimo, regionuose siuntos sudaro tik 30 proc., o Vilniui tenka apie 40 proc. visų siuntų Lietuvoje.

Kovą, palyginti su pernai kovu, siuntų kiekis visoje Lietuvoje išaugo beveik 90 proc. Beveik visuose miestuose, kur jau buvo „LP Express“ terminalai, augimas siekia 50 proc. ir daugiau.

Garliavoje ir Alytuje siuntų augo beveik triskart, Kaune – 2,9 karto, Panevėžyje ir Klaipėdoje – apie 2,2 karto, Varėnoje – 1,5 karto, Kuršėnuose, Raseiniuose bei Ukmergėje – dukart ir daugiau, Vilniuje – 56 procentais.

Dažniausiai siuntos keliauja iš vaistinių, knygų bei kosmetikos pardavėjų bei didžiausių elektroninių parduotuvių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA