Tarp pasveikusiųjų nuo koronaviruso Lietuvoje – ir medikė | Kas vyksta Kaune

Tarp pasveikusiųjų nuo koronaviruso Lietuvoje – ir medikė

BNS 2020/04/07 08:08
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo koronaviruso pasveiko pirmoji užsikrėtusi Ukmergės ligoninės medikė.

Apie tai savo „Facebook“ paskyroje pirmadienio vakarą pranešė Ukmergės rajono administracijos direktorius Darius Varnas.

„Virusas įveiktas. Tai mūsų pirmas gydytojas susirgęs. Dabar pasveiko, tai konstatuota ir šeimos gydytoja pranešė Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, kad pasveiko“, – BNS teigė D. Varnas.

Pasak jo, medikė dar 14 dienų bus save izoliavusi.

Anksčiau buvo skelbiama, kad pirmasis koronavirusu susirgęs Ukmergės medikas turėjo tiesioginį kontaktą su kolegomis, anksčiau keliavusiais Italijoje, Egipte, Afrikoje ir Dubajuje.

D. Varno duomenimis, dabar Ukmergėje yra 73 koronavirusu užsikrėtusių žmonių, iš kurių – 40 medikų, vienas Ukmergės ligoninės administracijos darbuotojas.

Ukmergės mobiliajame patikros punkte iš viso jau paimtas 271 ėminys, buvo tiriami 98 Ukmergės ligoninės pacientai, 70 socialinių darbuotojų, 68 policijos pareigūnai, 35 asmenys su šeimos gydytojo siuntimu bei vienam ukmergiškiui atliktas privalomas kontrolinis tyrimas po dvi savaites trukusio koronaviruso gydymo.

Iš jau gautų 112 patikros atsakymų, 109 yra neigiami ir trims asmenims patvirtintas užsikrėtimas.

Iš 15 Lietuvoje nuo koronaviruso mirusių gyventojų šeši yra iš Ukmergės, visi priklausė rizikos grupei.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, iki šiol Lietuvoje iš viso patvirtinti 843 COVID-19 atvejai, aštuoni žmonės pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA