G. Surplys: trys ketvirtadaliai užsikrėtimų koronavirusu – vietiniai | Kas vyksta Kaune

G. Surplys: trys ketvirtadaliai užsikrėtimų koronavirusu – vietiniai

BNS 2020/04/07 11:11
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiuo metu trys ketvirtadaliai visų Lietuvoje registruotų užsikrėtimo koronavirusu atvejų yra vietiniai, sako Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys.

„Tiktai 25 procentai užsikrėtusiųjų dabar jau yra tie vadinami įvežtiniai atvejai. Tris ketvirtadalius sudaro vietiniai užsikrėtimai, taigi, virusas plinta viduje“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė jis.

G. Surplio pateiktais duomenimis, daugiau kaip pusė nustatytų užsikrėtusiųjų yra per 40 metų amžiaus.

„Iš visų sergančiųjų Lietuvoje 40 procentų yra iki 40 metų amžiaus. Likę 60 procentų yra 40 metų ir vyresni asmenys“, – sakė jis.

G. Surplys priminė, jog, remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, pavojingiausia ši infekcija 80 metų ir vyresniems asmenims, kuriems rizika mirti sudaro 14,8 proc. Asmenų, kuriems yra per 70 metų mirtingumas siekia 8 procentus, per 60 metų – 3,6 proc., per 50 – 1,3.

„Jaunesniems asmenims virusas yra mažiau pavojingas, ten mirtingumas nesiekia ir vieno procento. Taigi, dar kartą noriu atkreipti dėmesį, kad turime saugoti savo vyriausius visuomenės narius ir tikrai meilę reikšti kitais būdais, ne artimu kontaktu“, – įspėjo jis.

Sveikatos apsaugos ministerijos antradienio ryto duomenimis, Lietuvoje patvirtinta 880 koronaviruso atvejų, iš jų 37 – per pirmadienį. Nuo šio viruso mirė 15, pasveiko – aštuoni asmenys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA