A. Veryga: šventės ir pramogos bus paskutinis dalykas, kuriam nustos galioti karantinas | Kas vyksta Kaune

A. Veryga: šventės ir pramogos bus paskutinis dalykas, kuriam nustos galioti karantinas

BNS 2020/04/07 15:08
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Svarstant apie galimą karantino sąlygų švelninimą, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pabrėžia, jog pirmiausia kalbama apie būtinas paslaugas, o šventės ir susibūrimai bus paskutinis dalykas, kuriam nustos galioti karantinas.

„Yra diskutuojama apie tai, kokias sąlygas turėtų atitikti paslaugų teikėjai arba verslai, kad jie galėtų pradėti ar funkcionuoti, ar labiau išsiplėsti. Tai ne apie kažką konkretaus, ne apie kažkokį konkretų sektorių, bet labiau yra apie sąlygas kalbama“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė A. Veryga.

Jis pabrėžė, kad kol kas nėra svarstoma leisti žmonėms rinktis didesnėmis grupėmis.

„Apie būriavimąsi kol kas tikrai nėra kalbama, supraskime, kad net ir atlaisvinus kažkokį paslaugų teikimą tikrai pradžioje niekas jokių būriavimųsi neplanuoja leisti ir, ko gero, paskutinis dalykas, kuris bus leistas, bus šventės ir pramogos“, – kalbėjo ministras.

„Pirmiausia gyventojams reikia pagal galimybes saugiai atlaisvinti tai, ko iš tiesų reikia kiekvieną dieną – kažkokias prekes papildomai, kurios jau gali baiginėtis žmonėms, paslaugos tam tikros, kurių šiandien sudėtinga yra gauti. Bet tikrai ne pramogas, ne šventes, ne kažkokie susibūrimai“, – pridūrė A. Veryga.

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį pranešė, kad Vyriausybė svarsto pratęsti karantiną dar dviem savaitėms, tačiau po Velykų ketinama leisti atsidaryti kai kuriam smulkiam verslui, jei jis užtikrins reikiamas apsaugos priemones.

Jo teigimu, prekybos vietose numatoma riboti žmonių srautus, įpareigoti pardavėjus ir klientus naudoti apsaugos priemones, pardavėjai negalės priklausyti rizikos grupėms.

Tikslūs karantino režimo pakeitimai turėtų būti patvirtinti vėliau šią savaitę.

Premjeras pabrėžė, kad sprendimus lems tai, ar neatsiras nauja susirgimų banga. S. Skvernelis sakė, kad kritinis bus šventinis Velykų savaitgalis, ir paragino žmones jo metu likti namie.

Siekiant užkirsti kelią viruso platinimui per žmonių keliones, šventinį savaitgalį numatoma riboti patekimą į Lietuvos miestus ir miestelius.

Pagal paskutinį Vyriausybės nutarimą, karantinas pratęstas iki balandžio 13 dienos.

Jo metu uždarytos švietimo, ugdymo, kultūros, sporto, laisvalaikio įstaigos, barai ir kavinės, išskyrus maistą išsinešimui, draudžiami renginiai, neteikiamos nebūtinos paslaugos, neveikia parduotuvės, išskyrus maisto prekių, vaistines, degalines. Gyventojai raginami neiti iš namų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA