Stirnas Kauno rajone sumedžiojusiems brakonieriams teks pakloti nemenką baudą | Kas vyksta Kaune

Stirnas Kauno rajone sumedžiojusiems brakonieriams teks pakloti nemenką baudą

Aplinkos apsaugos ministerijos ir R. Tenio nuotr.

Tris suaugusius stirninus ir vieną stirną Kauno rajone sumedžiojusiems brakonieriams išsisukti nepavyko – konfiskuotas jų automobilis, o už žalą gamtai teks sumokėti beveik 7 tūkst. eurų. Nepasisekė ir Rokiškio r. neteisėtai žvejojusiems asmenims – jiems žūklė kainuos per 3 tūkst. eurų.

Kaip rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime žiniasklaidai, praėjusią savaitę, balandžio 3 d., pagal gautą informaciją Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Kauno valdybos Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami reidą Kauno mieste, sulaikė du asmenis, neteisėtai sumedžiojusius tris suaugusius stirninus ir vieną stirną.

Kauno r. medžioklės ploto vienete „Žiemkelis“, ties Gaižiūnų kaimu, 2020 balandžio 1 d. buvo sumedžioti du suaugę stirninai, 2020 m. balandžio 3 d. – stirninas ir stirna. Asmenys neteisėtai sumedžiotus gyvūnus gabeno lengvuoju automobiliu „Opel Zafira“ ir dorojo Kauno mieste esančioje privačioje sodyboje.

Atlikdami patikrinimą, Kauno GGAI pareigūnai ūkiniame pastate rado ir tris ne mėgėjų žvejybos įrankius – statomuosius tinklus. Be tinklų, buvo konfiskuota skerdena, graižtvinis ginklas su optiniu taikikliu ir automobilis „Opel Zafira“. Brakonieriams už neteisėtai sumedžiotus gyvūnus teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri siekia 6977,4 Eur.

Sekmadienio rytą, balandžio 5-ąją, Utenos GGAI pareigūnai gavo informacijos apie neteisėtą žvejybą Rokiškio rajone. Pranešimas pasitvirtino – Kamajų seniūnijoje esančiame Petrošiškio ežere trys asmenys iš metalinės valties neteisėtai žvejojo ne mėgėjų žvejybos įrankiais – šešiais statomaisiais tinklais.

Su laimikiu į krantą grįžusius asmenis iškart sulaikė Utenos aplinkosaugininkai. Už šiurkščius mėgėjų žvejybos pažeidimus pažeidėjams surašyti trys administracinio nusižengimo protokolai, konfiskuota metalinė valtis, šeši statomieji tinklai (bendras ilgis 330 metrų), 21 lydeka, 18 raudžių (5,25 kg), 3 kuojos (0,66 kg). Gamtai padaryta žala – 3098,19 eurų. Visa su šiais pažeidimas susijusi medžiaga bus perduota Panevėžio administracinių bylų nagrinėjimo skyriui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA