Po vidurnakčio laukiama 220 iš Londono parskrendančių lietuvių | Kas vyksta Kaune

Po vidurnakčio laukiama 220 iš Londono parskrendančių lietuvių

BNS / Erika Alonderytė 2020/04/07 18:05
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienį po vidurnakčio Vilniaus oro uoste turėtų leistis orlaivis, iš Londono atskraidinantis 220 Lietuvos piliečių. Antradienį taip pat turėjo vykti skrydis iš Dublino, tačiau Susisiekimo ministerija jam nedavė leidimo.

Planuota, kad Iš Londono Stanstedo lėktuvas išskris apie 20 val. vietos laiku, o Vilniuje leisis 40 minučių po vidurnakčio, tačiau, Susisiekimo ministerijos žiniomis, lėktuvas vėluos.

„Skrydžio pavėlinimas iš skrydžio organizatoriaus pusės yra susijęs su aštuoniais Lietuvos piliečiais, kurie Londono Hitrou oro uostą pasieks iš Manilos apie 19 valandą“, – BNS sakė ministro atstovė spaudai Aldona Violeta Grinienė.

Užsakomąjį skrydį organizuoja bendrovė „Kidy Tour“, keleiviai skris „Avion Express“ orlaiviu.

Pasak A. Grinienės, ministerija taip pat gavo Užsienio reikalų ministerijos prašymą išduoti leidimą skrydžiams iš Londono ir Dublino šeštadienį, tačiau leidimas duotas tik skrydžiui iš Londono.

„Dėl minėtų skrydžių susisiekimo ir užsienio reikalų ministrai sutarė, kad humanitariniais tikslais bus leidžiamas tik vienas skrydis iš Londono, skirtas Dublino ir Londono keleiviams. Svarbu, kad šiuo skrydžiu iš Londono galės pasinaudoti iš kitų šalių per Londoną norintys grįžti Lietuvos piliečiai“, – komentare BNS nurodė Susisiekimo ministerija.

„Kidy Tour“ atstovės Vilmos Vaitiekūnaitės teigimu, iš Dublino norintys grįžti lietuviai būtų užpildę visą lėktuvą.

„Būtų buvęs pilnas lėktuvas, ten yra labai didelė lietuvių bendruomenė, bet negavome leidimo“, – BNS sakė ji.

Pasak ministerijos, šie skrydžiai organizuojami privačių vežėjų iniciatyva ir tik išimties tvarka, kiekvienas atvejis svarstomas labai atidžiai.

„Tokie skrydžiai yra skirti Lietuvos piliečiams, kurie yra įstrigę tolimose užsienio šalyse, ten neturi kur gyventi, taip pat padeda socialiai pažeidžiamiems tautiečiams grįžti namo“, – teigia ministerija.

Antradienį Lietuvos oro uostose nesileido nė vienas keleivinis lėktuvas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA