G.Surplys paaiškino, kaip bus ribojamas judėjimas Velykų savaitgalį (patikslinta) | Kas vyksta Kaune

G.Surplys paaiškino, kaip bus ribojamas judėjimas Velykų savaitgalį (patikslinta)

delfi.lt / Simona Voveriūnaitė 2020/04/07 17:02
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys antradienį Vyriausybėje sakė, kad kol kas negali įvardinti konkrečių priemonių, kurių bus imtasi, siekiant neįleisti žmonių į miestus ir miestelius Velykų savaitgalį. Tačiau teigė, kad ši tvarka turėtų pradėti galioti naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Tačiau premjeras Saulius Skvernelis patarėjo žodžius skubėjo tikslinti.

Dėl šios tvarkos trečiadienį apsispręs Vyriausybė.

„Detalės bus žinomos rytoj, sprendimai tada bus priimami. Dabar mes turime bendrą principą – žmonės turėtų susilaikyti nuo kelionių. Bus pasitelkit pareigūnai, kurie tikrins įvažiavimą į miestus ir miestelius. Taip pat bus paprašyta savivaldybių, kad kai kuriuos kelius užtvertų, kad turėtume mažiau patikros punktų. Žmonėms, kurie turi nekilnojamojo turto, jiems bus leidžiama ten vykti“, – detales pasakojo G. Surplys.

Jis priminė ir išskirtinius atvejus.

„Taip pat išskirtiniai atvejai – laidotuvės, sunkūs ligos atvejai, būtinas vykimas į darbą. Tas sprendimas turėtų įsigalioti nuo penktadienio, preliminariai, ketvirtadienio vidurnaktį. Ir galioti visas Velykines dienas. Bet detalės bus ryt, kai bus priimti visi galutiniai sprendimai“, – sakė Visuomenės informavimo grupės vadovas G. Surplys.

Tačiau patarėjo žodžius vėliau patikslino premjeras Saulius Skvernelis. Kaip Delfi teigė premjeras, tikslus laikas bus aiškus tik po trečiadienį vyksiančio Vyriausybės posėdžio.

„Ir tikslus laikas, ir vykimo į kitus miestus ribojimo tvarka paaiškės po trečiadienio Vyriausybės posėdžio. Galiu patikinti, kad jokie ribojimai ketvirtadienį neprasidės, kalbame apie penktadienį,“ – teigė premjeras.

Paprašytas patikslinti, S. Skvernelis teigė nenorįs iš anksto spekuliuoti ir prašė sulaukti Vyriausybės sprendimų.

Apie šį pasiūlymą pirmadienį pranešė premjeras Saulius Skvernelis. Jis teigė, kad būtent šis šventinis savaitgalis bus kritinis. Nauji koronaviruso susirgimo atvejai neauga sprogstančiu greičiu, todėl būtina Velykų laikotarpiu užtikrinti tvarką.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA