Dėl sumažėjusių keleivių srautų „Lietuvos geležinkeliai“ stabdo dar dalį reisų | Kas vyksta Kaune

Dėl sumažėjusių keleivių srautų „Lietuvos geležinkeliai“ stabdo dar dalį reisų

Asociatyvi / Lietuvos geležinkelių nuotr.

„Lietuvos geležinkelių“ grupei priklausanti keleivių vežimo bendrovė „LG Keleiviams“, peržvelgusi naujausius keleivių srautų duomenis, nuo balandžio 8 d. dar sykį optimizuoja vietinius traukinių reisus. Laikinai stabdomi dar 30 reisų, tačiau būtinasis susisiekimas tarp miestų ir toliau bus užtikrinamas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Koronavirusas kardinaliai pakeitė kasdienio gyvenimo įpročius. Pagirtina, kad žmonės elgiasi sąmoningai, be reikalo nekeliauja. Tai rodo ir pakitę keleivių srautai – praėjusią savaitę fiksavome 82 proc. mažesnį žmonių judėjimą traukiniais nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Turime elgtis atsakingai, reaguoti į šią situaciją ir keisti įprastus tvarkaraščius. Kovo pabaigoje laikinai sustabdėme trečdalį – 76 iš 226 – traukinių reisų; toliau mažėjant keleivių skaičiui, nuo balandžio 8 d. stabdome dar 30 reisų.

Optimizavimas atliktas atsižvelgiant į traukinių užimtumą, būtinojo susisiekimo į darbą ar iš jo išlaikymą. Įprastinis traukinių kursavimas sumažėjo per pus, tačiau kolegos, dirbantys traukiniuose, dėl to nenukentės – jų darbo vietas būtinai išsaugosime“, – sako „LG keleiviams“ generalinis direktorius Linas Baužys.

Naujieji reisų pokyčiai keleiviams pateikiami internetinėje svetainėje. Susisiekimas tarp miestų nenutrūks – bendrovė užtikrins būtinąsias keliones į darbus bei iš jų ir į kitas svarbias įstaigas.

Tiesa, bus griežtinamos patekimo į traukinius sąlygos – pradedama bilietų patikra prieš įlipant, privalomu tampa kaukės, skarelės ar movos dėvėjimas traukiniuose.

„Užtikrinti būtinąjį susisiekimą – mūsų pareiga šaliai ir jos piliečiams, ypač dabar, kai daliai jų likome vienintele susisiekimo priemone. Esame dėkingi kiekvienam, kuris elgiasi atsakingai ir sąžiningai – įsigyja kelionės bilietą, o jaučiantis prastai – niekur nevyksta ir lieka namuose. Tai parodo rūpestį traukinio personalu, dirbančiu tam, kad kasdienis gyvenimas visiškai nesustotų. Tikime, kad keleiviai supras ir būtinybę veidą dengti kauke, skarele ar mova. Kaip ir kelionės bilietas, tai tampa privaloma“, – teigia L. Baužys.

Bilietų patikros prieš kelionę bendrovė imasi dėl jų neperkančių ir situacija besinaudojančių asmenų: tai apsunkina srautų fiksavimą, optimizacijos procesus, galiausiai, yra nesąžininga kitų keleivių atžvilgiu. Įsigyti bilietus galima internetu arba kasose, atsiskaitant banko kortele. Prekyba traukiniuose, ribojant tarpusavio kontaktus, laikinai sustabdyta.

„Lietuvos geležinkelių“ bendrovė „LG Keleiviams“ primena ir apie kitus prevencinius veiksmus. Traukinių personalas aprūpintas asmens apsaugos priemonėmis – respiratoriais, vienkartinėmis medicininėmis kaukėmis ir pirštinėmis, dezinfekciniais skysčiais; stotys ir traukiniai dezinfekcinėmis priemonėmis nuodugniai valomi bent kartą per dieną; populiariausių maršrutų traukiniuose liečiami paviršiai dezinfekciniu skysčiu papildomai valomi po kiekvieno reiso.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA