Prekybos miestelis „Urmas“ neims nuomos mokesčio už dalį kovo mėnesio | Kas vyksta Kaune

Prekybos miestelis „Urmas“ neims nuomos mokesčio už dalį kovo mėnesio

Organizatorių nuotr.

Palaikydamas smulkų ir vidutinį verslą prekybos miestelis „Urmas“ nutarė nuomininkams taikyti 100 procentų nuolaidą mokesčiui už tą kovo mėnesio dalį, per kurią dėl karantino taisyklių jų parduotuvės privalėjo būti uždarytos. Kaune įsikūrusiame prekybos miestelyje karantino metu dirba tik kiek daugiau nei 10 proc. viso prekybinio ploto.

[galerija kiek=”4″]

Nuolaida suteikta laikotarpiui nuo kovo 16 d. iki kovo mėnesio pabaigos visiems prekybos miestelio „Urmas“ nuomininkams, kurie negalėjo dirbti dėl karantino taisyklių. Iš viso tai sudaro daugiau nei 0,24 mln. eurų.

„Daugelis mūsų nuomininkų yra smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai, kuriems nevykdant veiklos dėl pandemijos metu įvesto karantino, išsilaikyti bus labai sunku. Tikimės, kad ši mūsų suteikta nuolaida padės išsaugoti tūkstančius verslų ir darbo vietų. Prisiimame dalį nuomininkų finansinės naštos ir bandome padėti išgyventi šiuo sunkiu laikotarpiu“, – sakė prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovė Dovilė Lengvenienė.

Karantino laikotarpiu viename didžiausių prekybos kompleksų Lietuvoje stabdyti veiklą turėjo daugiau kaip 1500 prekybos vietų. Veikiantis prekybos plotas sumažėjo nuo 100 tūkst. iki vos 14 tūkst. kvadratinių metrų.

Dabar prekybos miestelyje veikia Centrinis Kauno turgus, Naktinis daržovių turgus, „Promo Cash&Carry“ ir kitos parduotuvės Rytinėje galerijoje, kurių veikla leidžiama. Taip pat siuntų tarnybos, vaistinės, valiutos keityklos.

Duris užverti turėjo daugybė drabužių, buitinės technikos, galanterijos, floristikos, baldų, statybinių medžiagų, grožio, namų apyvokos prekių parduotuvių ir įvairių paslaugų teikimo vietų.

„Padėtis išties nelengva, bet tikime, kad bendromis jėgomis galėsime įveikti susidariusius sunkumus“, – teigė D. Lengvenienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA