„Maxima“ į Kauną atskraidino vienkartinių kaukių | Kas vyksta Kaune

„Maxima“ į Kauną atskraidino vienkartinių kaukių

„Maxima“ nuotr.

Sekmadienį vakare iš Šanchajaus oro uosto Kinijoje pakilo „GetJet Airlines“ lėktuvas, kuriuo atskraidintas „Maxima LT“ užsakytas krovinys: 3,5 milijono vienkartinių medicininių kaukių, 1,5 milijono nitrilinių pirštinių darbuotojams ir dar 5,2 milijono pirštinių klientams.

[galerija kiek=”4″]

Kaip rašoma „Maxima“ pranešime spaudai, pirmadienį ryte lėktuvas sėkmingai pasiekė Kauno oro uostą su kroviniu, kurio bendra vertė apie 1,5 mln. eurų.

„Nuolat kartojame, kad šiuo metu mūsų prioritetas – darbuotojų saugumas, todėl stengiamės užtikrinti jiems saugias darbo sąlygas. Dėl pandemijos metu būtinų apsaugos priemonių pirkimo visame pasaulyje konkuruojame su didžiausiomis įmonėmis, todėl labai džiaugiamės, kad pagaliau pavyko užsisakyti ir atsigabenti tokį kiekį, kuris reikšmingai papildys mūsų atsargas.

Už visą pagalbą organizuojant krovinį bei padedant išspręsti logistinius klausimus dėkojame Lietuvos ambasadorei Kinijoje Inai Marčiulionytei, ambasados darbuotojams ir Lietuvos Respublikos Vyriausybei“, – sako „Maxima LT“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Dalis iš Kinijos atkeliavusių medicininių kaukių iškeliaus ir kitoms „Maxima Grupė“ bei „Vilniaus prekyba“ įmonėms: „Maxima Eesti“ – 300 tūkst.vnt., „Stokrotka“ – 600 tūkst.vnt., „Europotheca“ – 500 tūkst.vnt., „ERMI Group“ – 100 tūkst.vnt.

Medicininės kaukės pasieks ir parduotuvių lentynas

Pasak V. Drulienės, klientai „Maximos“ parduotuvėse jau netrukus galės įsigyti vienkartinių medicininių kaukių.

„Mūsų parduotuvių darbuotojams Lietuvoje bus skirtas vienas milijonas vienkartinių medicininių kaukių. Tokį patį kiekį pasiūlysime ir klientams. Visose parduotuvėse, laikydamiesi taisyklių, jau dabar prašome klientų ateiti apsipirkti užsidengus nosį ir burną kauke ar šaliku, tačiau suprantame, kad šiuo metu kaukių įsigyti nėra taip paprasta.

Taigi, dalį kaukių nusprendėme skirti klientams – kai tik siuntinys pasieks sandėlius, kaukės iškeliaus į parduotuves. Suprantame, jog šis prekybai skirtas kiekis tikrai nepatenkins visų mūsų klientų poreikio įsigyti medicinines kaukes, todėl dirbame toliau, siekdami aprūpinti saugos priemonėmis tiek mūsų darbuotojus, tiek klientus.

Tad esu tikra, jog tai nebus vienintelis saugos priemonėmis užpildytas lėktuvas, pasiekęs Lietuvą ir „Maximos“ parduotuves“, – teigia „Maximos“ komercijos vadovė V. Drulienė.

„Maximos“ parduotuvėse nuo vasario pabaigos prie įėjimų iškabinti dezinfekantai ir vienkartinės pirštinės klientams. Vien kovo mėnesį į parduotuves buvo pristatyta apie 4,5 mln. klientams skirtų nemokamų pirštinių. Šis kiekis yra 2,5 karto didesnis nei vasarį.

Įmonė kasdien peržiūri savo saugos priemonių sąrašą ir jį operatyviai pildo, laikydamasi Sveikatos apsaugos ministerijos ir visuomenės sveikatos centro rekomendacijų bei nurodymų.

Darbuotojai dėvi kaukes ir vienkartines pirštines, kasose įrengtos organinio stiklo užtvaros, savitarnos darbuotojai dirba su apsauginiais skydeliais, parduotuvėse dažniau dezinfekuojami visi paviršiai, sužymėtos specialios linijos, kad klientams būtų patogu laikytis saugaus atstumo, taip pat – jau kelias savaites reguliuojami klientų srautai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA