Lietuvos vaistines pasiekė šimtai tūkstančių medicininių kaukių | Kas vyksta Kaune

Lietuvos vaistines pasiekė šimtai tūkstančių medicininių kaukių

BNS 2020/04/06 18:12
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vaistinių tinklas „Camelia“ antradienį visose vaistinėse pradės prekiauti 200 tūkst. medicininių kaukių. Tinklas „Eurovaistinė“ šią savaitę pardavinės 720 tūkst. kaukių, įmonė dar laukia daugiau nei pusės milijono siuntos.

„Camelia“ valdančios bendrovės „Nemuno vaistinė“ vadovės Aušros Budrikienės teigimu, kaukės bus parduodamos už savikainą.

„Viliamės, kad nauja medicininių kaukių siunta ne tik padės bent kuriam laikui patenkinti išaugusią paklausą, bet sumažės ir piktnaudžiavimo rinkoje atvejų, kai tokios apsaugos priemonės parduodamos keliskart brangiau nei jos įprastai kainuoja“, – pranešime sakė A. Budrikienė.

Pasak jos, tinklas kasdien gauna ir apie 10 tūkst. daugkartinių medžiaginių kaukių.

„Eurovaistinė“ pirmadienį sulaukė 720 tūkst. kaukių siuntos, jas išsiųs į 250 vaistinių ir prekiaus nuo antradienio arba trečiadienio.

„Medicinines kaukes vaistinėse gyventojai galės įsigyti vienetais. Kaip ir yra nurodęs sveikatos apsaugos ministras, vienas asmuo galės įsigyti 50 vienetų. Tikimės, kad tai leis gyventojams jaustis saugiai, bet ir toliau laikytis karantino“, – BNS sakė „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė.

„Eurovaistinė“ praėjusį penktadienį gavo apie 100 tūkst. vienkartinių kaukių. Skelbta, jog vienos kaukės kaina sieks vieną eurą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA