Tarp užsikrėtusiųjų koronavirusu Lietuvoje – dar keturi ligoninės darbuotojai (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Tarp užsikrėtusiųjų koronavirusu Lietuvoje – dar keturi ligoninės darbuotojai (papildyta)

BNS 2020/04/06 11:46
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Marijampolės ligoninė pirmadienį pranešė, kad keturiems jos darbuotojams per praėjusią parą patvirtintas koronavirusas. Tuo tarpu Panevėžio ligoninės Urologijos skyriuje buvo nustatytas pirmas medicinos darbuotojo susirgimas infekcine liga ligoninėje.

„COVID-19 infekcija patvirtina vienam medicininio personalo ir trims ne medicininio personalo darbuotojams“, – rašoma oficialioje įstaigos „Facebook“ puslapyje.

Ligoninė taip pat skelbia ėmusis priemonių – testuojami pacientai ir personalas, o nauji ligoniai neguldomi į Vidaus ligų skyrių.

Kaip BNS informavo ligoninės atstovė spaudai Virginija Tulevičiūtė, iš viso sekmadienį testai dėl koronaviruso atlikti 30 darbuotojų, kurie galėjo turėti kontaktą su užsikrėtusiaisiais.

Atstovė taip pat teigė, kad šiuo metu aiškinamasi, su kuriais dar asmenimis užsikrėtusieji kontaktavo, jų skaičiaus ji kol kas negalėjo nurodyti.

Marijampolės ligoninės teigimu, praėjusią parą joje nustatyti iš viso septyni koronaviruso atvejai, likę trys – pacientams.

„Pacientai išvežami į Kauno klinikinės ligoninės infekcinių ligų kliniką tolimesniam gydymui“, – teigia ligoninė.

Papildyta 12.35 val.

Panevėžio ligoninėje užsikrėtė urologijos skyriaus darbuotojas

Kaip pirmadienį pranešė Panevėžio ligoninė, Balandžio 5 d. ligoninės Urologijos skyriuje buvo nustatytas pirmas medicinos darbuotojo susirgimas infekcine liga ligoninėje.

„4 skyriuje buvę pacientai saugiai izoliuoti, jiems atliktas testavimas. 23 skyriaus darbuotojams nedelsiant buvo atliktas testavimas, jie visi karantinuoti. Šiandien ryte jau turime 7 testuotų asmenų atsakymus – visi jie neigiami. Po pilnos dezinfekcijos Urologijos skyrius toliau tęsia darbą – teikia pacientams urologinę pagalbą. Patiems sunkiausiems Urologijos skyriaus pacientams laikinai pagalba bus teikiama Vilniaus universiteto Santaros klinikų Urologijos klinikoje“, – rašoma ligoninės puslapyje.

Ligoninė taip pat praneša, kad vienas koronavirusu sergantis pacientas iš Panevėžio dėl sunkios būklės buvo perkeltas į Santaros klinikas.

„Respublikinė Panevėžio ligoninė informuoja, kad penktadienio vakarą iš mūsų ligoninės į Santaros klinikas buvo perkeltas sunkiai koronavirusine infekcija COVID – 19 sergantis pacientas, kurio gydymui yra pradėta taikyti EKMO sistema (EKMO – Ekstrakorporinė membarinė oksigenacija).

Ši sistema yra taikoma pacientams, kurių plaučiai, net ir dirbtinai ventiliuojami, negali atlikti savo funkcijos – prisotinti kraujo deguonimi. Šiems pacientams plaučių veikla yra sutrikusi dėl gyvybei pavojingo, įvairių priežasčių sukelto, kvėpavimo nepakankamumo. Tai – pirmas tokio pobūdžio paciento gydymo, esant koronavirusinei infekcijai, atvejis Lietuvoje“, – rašoma ligoninės internetiniame puslapyje.

Balandžio 6 d. ryte Respublikinėje Panevėžio ligoninėje nuo koronavirusinės infekcijos COVID – 19 mirė pacientas, kuris sirgo onkologine liga ir priklausė rizikos grupei.

Apie dar vieną susirgusį mediką pranešė ir Klaipėda

„Vienas teigiamas rezultatas yra medicinos personalo atstovei iš Klaipėdos jūrininkų ligoninės“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Sekmadienį patvirtintas teigiamas testas ir Santaros klinikų medikui – abdominalinės chirurgijos gydytojui.

Lietuvoje kol kas iš viso nustatyti 843 koronaviruso atvejai, taip pat – 14 mirčių, aštuoni žmonės pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA