Pranešama apie pirmąją mirtį Marijampolėje nuo koronaviruso | Kas vyksta Kaune

Pranešama apie pirmąją mirtį Marijampolėje nuo koronaviruso

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Marijampolės savivaldybės administracijos vadovas Karolis Podolskis savo „Facebook“ paskyroje pasidalino žinia apie pirmąją mirtį nuo koronavirusinės infekcijos šioje savivaldybėje.

Teigiama, kad miręs pacientas buvo garbaus amžiaus.

„Ką tik gavau iš ligoninės informaciją, jog be esamų jau užsikrėtusių 3 pacientų, Marijampolės ligoninėje užsikrėtė dar trys, kuriems šiandien buvo imti tyrimai.

Vienas iš jų – garbingo amžiaus žmogus, kuriam patvirtintas COVID-19, šiandien ligoninėje mirė. Taigi dabar turime jau užsikrėtusius 5 pacientus ir 5 darbuotojus“, – rašė K. Podolskis.

Pirmadienį buvo pranešta, kad Marijampolės miesto ligoninėje klostosi blogasis koronaviruso scenarijus, mat infekcija buvo patvirtinta ir medicinos įstaigos darbuotojams, ir ligoninės pacientams. Kaip pranešama, visi susirgusieji gydėsi vidaus ligų skyriuje, todėl šis skyrius uždarytas, vykdoma dezinfekcija.

„Taip pat bus tiriami visi 50 šiame skyriuje dirbusių darbuotojų ir 38 čia gydęsi pacientai. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras šiuo metu atlieka epidemiologinius tyrimus, tačiau jau dabar aiškėja bent 33 išoriniai sergančiųjų kontaktai.

Visi kontaktavę žmonės yra informuoti ir laikosi saviizoliacijos, o ten, kur gyvena sergantieji, bus vykdoma patalpų ir laiptinių dezinfekcija“, – pirmadienį informavo Marijampolės savivaldybė.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) patvirtino, kad šiandien Marijampolės ligoninėje mirė koronavirusu infekuotas žmogus. Tai – penkioliktas mirties atvejis šalyje. Asmuo priklausė rizikos grupei.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems.

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Kol kas Lietuvoje nustatyta 843 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 8 pasveikę žmonės ir 15 mirčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA