Ministras: šventinis Velykų savaitgalis bus kritinis – prašo nelankyti artimųjų | Kas vyksta Kaune

Ministras: šventinis Velykų savaitgalis bus kritinis – prašo nelankyti artimųjų

BNS 2020/04/06 15:35
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad šventinis Velykų savaitgalis bus kritinis laikotarpis valdant koronaviruso situaciją šalyje, ir paragino žmones likti namuose bei nevykti pas artimuosius.

„Velykų savaitgalis bus tikrai kritinis, kuomet gali kilti pagundų pajudėti iš namų, gali kilti pagundų aplankyti savo artimuosius, aplankyti tėvus ar senelius. Tikrai primygtinis prašymas to nedaryti“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

A. Verygos teigimu, Lietuva kol kas „tikrai labai neblogai tvarkosi“ su situacija, nėra tokių didelių atvejų augimo kaip buvo Italijoje ar Ispanijoje, bet gyventojams nesilaikant karantino režimo situacija gali pasikeisti per savaitę.

Jo teigimu, Vyriausybė šią savaitę svarstys, ar pratęsti karantino režimą ir ar švelninti jo sąlygas. Ministras teigia, kad šiuo metu „nėra jokių argumentų“, dėl ko reikėtų griežtinti karantino sąlygas, tačiau gyventojus ragino išlaikyti kantrybę, budrumą, ir „nepradėti elgtis neapgalvotai“.

„Dėl palengvinimo – matyt, diskusija bus ne apie kažkokius atskirus sektorius, bet apie galimybe gyventojams šiek tiek laisviau naudotis kas tai bebūtų, ar tai – prekyba, ar tam tikros paslaugos, jei ten bus įmanoma išlaikyti tam tikras specialias apsaugos sąlygas“, – sakė jis.

Pasak A. Verygos, šios sąlygos – kad paslaugos teikėjas užtikrintų savo apsaugą, taip pat kad vienoje vietoje nesibūriuotų gaunantieji paslaugas, naudotųsi asmens apsaugos priemonėmis.

„Bet tai yra ateities klausimas, jam yra ruošiamasi, apie jį yra diskutuojama. Kol kas sprendimų nėra, bet tikrai, aš manau, artimoje ateityje bus“, – patikino jis.

Lietuvoje karantinas įvestas iki balandžio 13-osios, jo metu apribota didžioji dalis prekybos ir paslaugų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA