Kauno koronaviruso dienoraštis #12 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #12

Skaitytojų nuotr.

Kaune ketvirtoji karantino savaitė, kaip visada prasidėjo vertingais „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pastebėjimais apie Kauno gyventojų kasdienybę. Dalis poelgių vis dar kelia nerimą dėl žmonių neatsakingumo, dalis – skatina šiomis dienomis matyti ir pozityvią koronaviruso poveikio pusę. Skaitytojai šį pirmadienį dalinasi informacija apie perpildytus paštomatus, įstatymais baudžiamą „tepliorių“ saviraišką stotelėse, vis dar kiemuose puoselėjamą krepšinio dvasią ir „britvininkų“ siautėjimą centrinėse miesto gatvėse.

Šokiruojantis „menas“ stotelėje

Skaitytojai pasidalino nuotraukomis, kuriose matyti nevykęs pokštas. Ne vienoje stotelėje pastebėti svastikos ženklais išpuošti stiklai. Ar taip kauniečiai elgiasi iš nuobodulio karantino metu? Gal geriau paskaitytų knygų apie nacių nusikaltimus žmonijai, kurie šios pasaulinės pandemijos metu tikrai niekam negali kelti teigiamų emocijų

„Sveiki, kauniečiai karantine sėdi. Baltijos g. Apuoles g., Kaunas“, – apie užfiksuotas „tepliones“ tepasakė skaitytojas.

Svastika stotelėje / Skaitytojo nuotr.

„Britvininkai“ nerimsta

Kita skaitytoja siunčia pasipiktinimo žinutę, kad vakarop Kaune Savanorių prospektu pralėkė būrys greitaeigių motociklų. „Prieš sankryžą dar ir spustelėjo akseleratorių, nudažydami asfaltą šlykščia juoda dryžę“, – piktinosi skaitytoja, stebėjusi „britvininkų“ viražus iš savo nuosavo balkono.

Ji paminėjo, kad jaunuolių būryje buvo 7- 8 asmenys, kurie tikrai tarpusavyje greičiausiai bendravo ne tik sėdėdami ant motociklų. „Liūdna, kad šie jauni vyrai nesupranta, kad koronavirusas pavojingas ne tik vyresniems, bet ir jauniems žmonėms bei siūlė paskaityti pakartotinai susirgusios Justinos Ragauskaitės istorija, kuria ji pasidalino savo Facebook paskyroje.

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Dedikuojama visiems „jauniems ir sveikiems“

Santariškėse koronavirusą besigydanti Justina dalinasi žinute visiems drąsiems gyventojams. Nerizikuokite ir saugokite save.

Ažiotažas dėl kaukių

Pirmadienį paskelbta informacija dėl kaukių atsiradimo prekyboje sukėlė naują pirkėjų bangą, kurie bandė jų nusipirkti, nes buvo skelbiama, kad kaukių atsiras prekyboje ir Kauno vaistinėse.

Pirmadienio pavakarę Savanorių prospekte šalia „Hyper Maximos“ veikiančioje „Eurovaistinėje“ ir vėl kabėjo skelbimai, kad kaukių ir pirštinių šiuo metu prekyboje nėra. „Nežinau, iš kur žmonės gavo informacijos, kad gavome šių deficitinių prekių, bet šiandien neatsiginame nuo žmonių, kurie jų ieško“, – sako maloni vaistininkė.

Ji taip pat informavo, kad medicininių kaukių planuojama gauti, bet kada tiksliai atsakyti negalėjo.

Kaukių vis dar nemoka dėvėti

Kita skaitytoja „Kas vyksta Kaune“ redakcijai rašė, kad yra apstulbusi, kaip žmonės nemoka tų kaukių dėvėti. „Gal geriau jų ir nenešiotų, jei nemoka elgtis. Kadangi šilta – tai nusismaukia išėję iškart iš parduotuvės ir tokiu būdu tik didina viruso užkrato ant veido ir į kvėpavimo takus patekimą“, – apgailestavo moteris.

Ji rašė, kad iš vienos pusės gerai, kad žmonės vaikšto su kaukėmis, kokias turi, nes taip mažina tikimybę užkrėsti kitus, jei jau patys yra viruso ieškotojai, iš kitos pusės – savęs jie tikrai niekaip neapsaugo, jei nemoka jų dėvėti. „Tas pats ir su pirštinėmis, jos tik sukuria butaforinę apsaugą, jei žmonės neinformuoti, kaip taisyklingai su jomis elgtis, ką daryti su pirkiniais, kuriuos parsineša namo“, – rašė ji.

Dabar labai svarbu įsisąmoninti, kad virusas yra ne tik ore, bet ir ant paviršių – plauti rankas, dezinfekuoti paviršius, kuriuos liečiame, taip pat ir daiktus, kuriuos parsinešame iš parduotuvių.

Paštomatų trūkumas

Skaitytojai taip pat pastebėjo apie pilnu tempu mieste vykdomų siuntų tarnybų veiklą. Karantinas privertė gyventojus apsipirkinėti internetu, todėl visi miesto paštomatai nuolatos užpildyti. Tačiau, skaitytoja pastebi, jog dirbantys siuntų išvežiotojai ne visai pasirengę tai daryti laikantis atsargumo priemonių.

„Perpildyti paštomatai, visur eilės, siuntinių veikla vyksta pilnu tempu. Norėjo dukra prie Savanorių „Rimi“ nurodyti adresą siuntos gavimui, tai niekur nėra vietos – nauja niša verslui. DPD dirba su kaukėm ir pirštinėm. Omniva užimta viskas.

„Prie „Lietuvos pašto“ siuntomato dirba berniukas ir be kaukės, ir be pirštinių. Kas iš to, kad DPD kurjeris saugosi, jei suskambus telefonui, kaukę nusismaukė su tomis pačiomis pirštinėmis“, – situaciją komentavo skaitytoja Olga.

Perpildyti paštomatai / Skaitytojos nuotr.

Krepšinis Kaune – šventas reikalas

Kauniečiams nė motais karantinas, kai kalba pasisuka apie krepšinį. Žaidžia šeimomis, žaidžia būriais. Namuose užsidarę gyventojai piktinasi tokiu įžūlumu.

„Karantinas Šilainiuose, minusas keturiese. Sako, galima būriuotis ne daugiau kaip po du, o gal čia vienos šeimos nariai? Nežiniau, pajudėti sveika, nesakau, kad į lauką nosies iškišt negalima.

Juolab prieš lietuvių religiją nieko neturiu, bet krepšių Kaune tikrai daug, galėtų pasiskirstyti po du“, – apie pastebėtus krepšinio aistruolius komentavo skaitytojas, kuris turbūt ir pats norėtų prisijungti prie draugiško žaidimo, bet laikosi taisyklių ir akylai tokią veiklą stebi per langą.

Krepšinio fanatikai Šilainiuose / Skaitytojo nuotr.

Mažųjų padrąsinimas mokytojams

Kauniečiai dalinasi ir gražiomis iniciatyvomis, šiuo, visus miestiečius palietusiu laikotarpiu. Tėvelių bendruomenė nusprendė palaikyti savo vaikų mokytojus, kurie turėjo pamokas pradėti vesti nuotoliniu būdu.

Jie nusprendė pakviesti ir kitus Kauno ir visos Lietuvos vaikus bei tėvelius jungtis prie gražios idėjos – kiekvieną penktadienį, vaikučiams sėsti prie nuotolinių pamokų su uniforma, taip išreiškiant palaikymą savo mokytojams.

„Praeitą savaitę, penktadienį turėjo sūnus pirmąją nuotolinę pamoką. Tiek vaikai, tiek tėvai jos laukė su nerimu, nes nieko iki tol panašaus nesame turėję. Su mamom susirašę klasės grupėje, pakalbėjome, kokia atsakomybė šiandien krenta mokytojams. Kai jį tiesioginės transliacijos metu mato ne tik vaikai, bet ir jų tėvai.

Su mamom galvojome, kaip neužimant laiko pamokos, nusiųsti mokytojai žinutę. Kad ją palaikome, kad suprantame, kaip jai esant vienai sudėtinga šiuo metu. Ir sugalvojome! Tiesioginei pamokai vaikai apsivilko mokyklos uniformas. Mokytojai tai pamačius, jautėsi jaudulys balse… Tai buvo labai jautru!

Taip gimė idėja, pakviesti visus Lietuvos vaikus penktadieniais apsivilkti spintose kabančias uniformas. Kas neturi uniformų, užsidėti baltus baltinukus. Ir taip išreikšti palaikymą visų mūsų Mokytojams. Ši iniciatyva nieko nekainuoja, tik šiek tiek pastangų. Kad Mokyklos, ir Mokytojai jaustų mūsų palaikymą.

Lai Mokytojai jaučia, kad mes juos gerbiame, mylime ir palaikome šiuo nelengvu jiems periodu. Prašau, padėkite mums!“, – gražia iniciatyva dalinosi Aida Šeputienė.

Parengta pagal portalo „Kas vyksta Kaune“ bendruomenės narių informaciją. 

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA