Kauno koronaviruso dienoraštis #11 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #11

Skaitytojų nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Dėl koronaviruso pandemijos karantinuojantis Kaune praslinko jau trečias savaitgalis. Skaisti saulė kauniečius nemažais būriais vėl vijo iš namų, į turgelį masiškai rinkosi smulkieji prekybininkai, o grupelė dviratininkų išmynė į plentą apšilti. Skaitytojai taip pat svarstė, ką per karantiną veikia Visvaldas Matijošaitis, pasakojo apie abejotiną saugumą parduotuvėse ir maitinimo vietose bei fiksavo ištuštėjusias Kauno gatves.

Sportiškos dalybos korona

Kaip atkreipė dėmesį „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Gytis, „Facebook“ grupėje „Velomanai“ sekmadienį paskelbtas įrašas apie maršrutu Jonava-Kėdainiai judančią šešių dviratininkų grupę. Internautai stebėjosi šiurkščiu karantino reikalavimų pažeidimu.

Grupinė dviratininkų treniruotė / „Facebook“ grupės „Velomanai“ nuotr.

„Tas priekyje iškvepia, už jo esantis įkvepia. O žinant, kad plente dviratininkai keičiasi vietomis ratu, tai gražus pasidalinimas virusu išeina. Tikrai neatsakinga. Galima sportuot ir po vieną. O grupėje daugiau kaip po du apskritai uždrausta būti“, – piktinosi dviračių entuziastai.

Prie „Molo“ – prekyba visu tempu

„Ar normalu karantino metu organizuoti tokias muges?“, – prekybos centro „Molas“ aikštelėje sekmadienį surengtu ūkininkų turgeliu stebėjosi Vytautas.

Turgelis prie „Molo“ / Skaitytojo nuotr.

Tiesa, jo atsiųstoje nuotraukoje matyti, kad prekybininkai ėmėsi tam tikrų apsaugos priemonių – palapinės apvyniotos skaidria plėvele, tačiau žmonių prie prekystalių susirinkę nemažai.

Gryno oro mėgėjai netilpo į aikšteles

„Kleboniškio miško parkas, kauniečiai laikosi karantino“, – šeštadienį įamžintą vaizdą ironiškai komentavo skaitytojas. Įraše matyti kelkraštyje išrikiuota eilė automobilių, gamta pasimėgauti atvykusių kauniečių transporto priemonėms nė neužteko vietos stovėjimo aikštelėje.

Tuo metu Giedrius netoli Kačerginės esančiame miške pastebėjo kitą liūdną tendenciją. „Gera žinia! Sveikuoliai grįžta į miškus pakvėpuoti grynu oru! Nors iš tikro nejuokinga. Nauja šiukšlių mada ir gal net liga. Tai ne vien šiukšlė…“ – bet kur numestą respiratorių fiksavo vyras.

Miške prie Kačerginės pamestas respiratorius / Skaitytojo nuotr.

Krabų lazdelės Kauno medikams

„O tai kodėl kitų miestų merai dirba, o mūsų ne? Gal žinot… kodėl negalėjo maistu paremti medikų? Juk turi begalę maisto gamybos fabrikų. Kodėl nerodo jokio entuziazmo?“ – svarstė Edgaras.

„Liuks kebabai“ vos spėja maitinti

„Šita kepykla visai nekontroliuojama. Nei atstumai, nei kas. Šašlykų kepėjai be kaukių ir t. t., baisu“, – kas vakarą prie „Girstučio“ „Liuks kebabų“ užkandinės besikartojančią situaciją nupasakojo Gustas.

Būrys išalkusių kauniečių prie „Liuks kebabų“ / Skaitytojo nuotr.

„Gi ten pati populiariausia kebabinė Kaune, kuri kepa viščiukus jau 15 metų. Bent jau šašlykų kepėjas be nieko, pardavėja su kauke, tai nors tiek gerai“, – kalbėjo kaunietis.

Vienkartinės kaukės – dviem dienoms

„Dirbu vienoje Kauno „Šilo“ parduotuvėje, mums išdalino apsaugines priemones: vienkartines medicinines kaukes ir plastmasines, kurios dengia visą veidą – pastarąsias gavome ketvirtadienį, kai jau ėjo 3 karantino savaitė. Beje medicinines kaukes gavome anksčiau, tačiau kaip jums toks valdžios požiūris? Kaip žinia, vienkartinės kaukės keičiamos kas 2-4 val. Po šio laiko pareikalavus naujos, žinote, ką atšovė? Šios kaukės dviem dienoms!“ – pykčio neslėpė „Šilo“ darbuotoja prisistačiusi skaitytoja.

Anot jos, kai žmonės parduotuvėje su dideliu žmonių srautu dirba rizikuodami savo sveikata, tokia priemonių politika tiesiog šokiruoja. „Negana to, „Šilo“ valdžia kiekvieną dieną tikrina parduotuvių darbuotojus, ar mes nešiojame apsaugines priemones. Jei tikrina, kodėl nesusirūpina jų saugumu? Nuo vienkartinės suplyšusios kaukės per dvi dienas galime užsikrėsti greičiau nei nuo ateinančių pirkėjų. Ir kam tas tikrinimas? Ir kaukės? Faktiškai dėl kitų akių, nes saugumo jokio…“ – aiškino moteris.

Žvejybos reikmenys – iš automato

Kita vertus, ne visų prekybininkų verslo praktikos karantino metu miestiečius verčia kraipyti galvas. „Verslas prie karantino prisitaiko – Karo ligonines gatvėje žvejų patogumui visą parą veikia prekybos automatas!“ – vaizdo įrašu dalijosi Laimis.

Apie pirmą nuotolinio švietimo savaitę: yra, kur pasitempti

„Kas vyksta Kaune“ šeštadienį transliavo pokalbį su šeštoku Simonu Vakariu Savicku, kuris po dviejų savaičių netikėtų atostogų papasakojo apie pirmąją nuotoliniu būdu organizuoto ugdymo savaitę.

Jaunojo kauniečio, kuris mokykloms vietoje „Messenger“ platformos siūlė naudoti „Discord“ programinę įrangą, teigimu, patiems mokytojams vietomis reikėtų pastiprinti kompiuterinio raštingumo žinias.

21 karantino diena Kaune iš viršaus

Portalo skaitytojas Vykintas pasidalijo sekmadienį dronu nufilmuota ir sumontuota vaizdo medžiaga, kurioje – Kauno gatvėse gerokai sumažėję transporto srautai ir saulės nutvieksta centrinė miesto dalis.

[galerija kiek=”4″]

Parengta pagal portalo „Kas vyksta Kaune“ bendruomenės narių informaciją.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA