Kaune patvirtintas vienuoliktas mirties nuo koronaviruso atvejis | Kas vyksta Kaune

Kaune patvirtintas vienuoliktas mirties nuo koronaviruso atvejis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad šeštadienį Lietuvoje patvirtinta vienuolikta mirtis nuo koronaviruso (COVID-19). Žmogus buvo gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje ir priklausė rizikos grupei.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems.

Tai šeštadienį jau antroji mirtis nuo koronaviruso: anksčiau pranešta, kad mirė buvusi medikė, kuri buvo gydoma Klaipėdos universitetinėje ligoninėje ir taip pat priklausė rizikos grupei.

Kaip primena SAM, šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito.

Taip pat privalu skirti ypatingą dėmesį rankų bei paviršių higienai. Pajutus ligos simptomus, reikia kreiptis karštąja koronaviruso linija 1808 ir nevykti į gydymo įstaigas patiems.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki balandžio 13 d. 24 val.

Lietuvoje iki šeštadienio ryto buvo patvirtintas 771 koronaviruso atvejis, pranešė Vyriausybė. Per praėjusią dieną buvo nustatyti nauji 75 atvejai. Iš viso per penktadienį ištirti 2944 ėminiai dėl koronaviruso, nuo epidemijos pradžios – 21 376 ėminiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA