Net ir karantino metu statybininkai pluša prie svarbių Kauno rajono projektų | Kas vyksta Kaune

Net ir karantino metu statybininkai pluša prie svarbių Kauno rajono projektų

Kauno rajono savivaldybės nuotr

Kaip numato vyriausybės patvirtintos karantino taisyklės, jos leidžia dirbti atvirame lauke, todėl suplanuoti kelių tvarkymo darbai, statybų projektai Kauno rajone vyksta pilnu tempu, rašoma rajono savivaldybės pranešime spaudai.

Statybos beveik nesustojo.

Mero pavaduotojas Antanas Nesteckis ketvirtadienį aplankė keletą seniūnijų ir pasidžiaugė, kad suplanuoti darbai vyksta, tik kai kur trūksta žmogiškųjų išteklių.
Vicemeras įsitikino: Ilgakiemio ir Raudondvario vaikų darželių renovavimo darbai sparčiai juda į priekį, statybininkai žada juos baigti laiku.

Kyla ir Zapyškio bendruomenės centro pastatas. Šalia Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios baigiami aplinkos tvarkymo darbai, pastatyta informacinė lenta su senojo Zapyškio miestelio planu.

Statomoje Čekiškės laisvalaikio salėje statybininkai atliko pagrindinius darbus, liko sutvarkyti grindis, sudėti pakabinamas lubas. Čia po remonto persikels biblioteka, vyks bendruomenės renginiai.

Lieja asfalto dangą

Kelių ir transporto skyriaus vedėjas Tautvydas Tamošiūnas informavo: kelių remonto darbai vyksta pagal planą, o lėšų paskirstymas metų pradžioje ir palankios oro sąlygos lėmė, kad 2020 metų darbai pradėti rekordiškai anksti – dar vasarį.

UAB „Kauno keliai“ baigė dalį Babtų seniūnijoje suplanuotų darbų. Suremontuota kapinių link vedanti Ramybės gatvė ir šaligatvis su automobilių stovėjimo aikštelė prie bažnyčios, baigiamas įrengti šaligatvis Gynios gatvėje, Pagynės k. nuo tilto per upę iki pagrindinio kelio. Bus remontuojama ir labai prastos būklės Juodonių kaimo gatvė.

Domeikavoje vykdomi parengiamieji Perkūno gatvės asfaltavimo darbai. Bus išlietas asfaltas ir Jaunimo gatvėje, o Žalčio ir Dvarkiemio gatvėse baigiami įrengti šaligatviai. Netrukus bus išasfaltuotas ir Žemdirbių gatvės ruožas Boniškių kaime, Vandžiogalos seniūnijoje.

A. Merkio gatvės ruože Lapėse įrengtas naujas šaligatvis, kuris susijungė su nauju pėsčiųjų ir dviračių taku. Prie Lapių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios išasfaltuota automobilių stovėjimo aikštelė bei privažiavimo kelias nuo Mokyklos gatvės.

Ringaudų seniūnijoje, Tabariškių kaime, UAB „Parama“ ruošiasi asfaltuoti likusį Tiesiosios gatvės ruožą, o Zapyškio seniūnijoje Jadagonių kaime – dalį Jono Šileikos gatvės. Netrukus prasidės darbai ir Ežerėlio seniūnijoje – bus remontuojama Miško gatvė ir šaligatvis.

UAB „Radė“ toliau tiesia kelią nuo Ežerėlio iki Vilemų, UAB „Fegda“ dar iki vasaros planuoja pabaigti Kęstučio ir Piliakalnio gatvių Karmėlavoje rekonstravimo darbus.

Šiemet bus asfaltuojama Žiemkelio g. Digrių k., Alšėnų sen., remontuojama Mokyklos g. ir aikštelė Čekiškėje. Asfaltuojamos J. Biliūno ir Bijūnų gatvės Garliavoje, rekonstruojama Mokyklos g. Teleičių k., Garliavos apylinkių sen. ir K. Bielinio g. Ramučiuose, Margirio gatvė Ringauduose. Remontuojama Liepų g. Giraitėje. Asfaltuojamas kelias nuo Purviškių iki Skrebenų k., Vilkijos apylinkių sen.

Keliams, pėsčiųjų ir dviračių takams šių metų Kauno rajono biudžete numatyta daugiau kaip 3 mln. eurų.

Atgimsta aikštynai, darželiai

Administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius pasakojo, kad jau pirmadienį prasidės Garliavos Adomo Mitkaus stadiono įrengimo darbai. Šis pilnų matmenų futbolo stadionas statomas kartu su Lietuvos futbolo federacija ir tarnaus visai bendruomenei. Projektą planuojama įgyvendinti ne ilgiau kaip per 7 mėnesius.

Direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris tvirtino, kad bendradarbiaujant su verslu bus statomi vaikų darželiai Domeikavoje, Ringauduose, Jonučiuose, kitose vietose.

Beveik baigtas Zapyškio senojo miestelio teritorijos atgaivinimo ir pritaikymo bendruomenės poreikiams projektas: įrenginėjami suoliukai, stendai, įvažiavimai neįgaliesiems, tvarkomas grindinys.

Ekonomikos skyriaus vedėjo pavaduotoja investicijoms Dovilė Bartašiūnaitė pasakojo, kad yra parengtas Lapių lopšelio-darželio modernizavimo projektas. Rengiamas Zapyškio pagrindinės mokyklos pastato, kuriame įsikūręs lopšelis-darželis, modernizavimo techninis projektas, vyksta Karmėlavos B. Buračo, Babtų, Raudondvario, Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijų sporto infrastruktūros atnaujinimo projektavimo darbai.

Statys mokyklas, gerins apšvietimą

Keletas svarbių projektų bus įgyvendinti viešojo ir privataus sektorių partnerystės (PPP) būdu. Vyksta viešųjų pirkimų procedūros ir privataus partnerio atranka Mastaičių baseinui atnaujinti, šalia esančiame sklype numatyta pastatyti pradinę mokyklą ir darželį. Tokiu būdu bus statomas ir Zapyškio pagrindinės mokyklos priestatas, rekonstruojama Kačerginės mokykla.

Kitas projektas padės pagerinti apšvietimą visose Kauno rajono seniūnijose. Su Centrine projektų valdymo agentūra derinami viešųjų pirkimų dokumentai. Šiam projektui planuojama pritraukti apie 8 mln. eurų ES lėšų.

Plečia vandentiekio tinklus

Daug dėmesio skiriama ir vandentvarkos projektams. Bendrovė „Giraitės vandenys“ jau įrengė vandens gerinimo įrenginius Ilgakiemyje, Juragiuose, Padauguvoje ir Zapyškyje. Baigti vandentiekio tinklų rekonstrukcijos ir plėtros darbai Šlienavoje ir Žiegždriuose. Šlienavoje sudaryta galimybė prie VT tinklų prisijungti 15 būstų, Žiegždriuose – 79 būstams.

Vykdomi ir lietaus nuotekų tinklų įrengimo Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje, Karmėlavos seniūnijoje, darbai. Bus įrengta apie per 3,5 km magistralinių lietaus nuotekų tinklų, rekonstruotas melioracijos griovys, sutvirtinti jo šlaitai.

Vandentvarkos ir nuotekų infrastruktūros plėtrai šių metų biudžete skirta per 2 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA