A. Naudžiūnas grįžta į vadovo pareigas Kauno klinikinėje ligoninėje | Kas vyksta Kaune

A. Naudžiūnas grįžta į vadovo pareigas Kauno klinikinėje ligoninėje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad laikinai nuo pareigų nušalintas Kauno klinikinės ligoninės generalinis direktorius Albinas Naudžiūnas grąžinamas į generalinio direktoriaus pareigas ir toliau, t. y. nuo balandžio 6 d. vadovaus šiai gydymo įstaigai.

Kaip rašoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime spaudai, tokį sprendimą šiandien priėmė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, susipažinęs su specialiai įvykiui Kauno klinikinėje ligoninėje ištirti suformuotos Komisijos išvada, kuriai pritarė.

Komisija, sudaryta iš SAM ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) atstovų, atlikusi tyrimą pateikė išvadą ir nurodė, kad taikyti drausminę atsakomybę A. Naudžiūnui nėra pagrindo ir kad įstaigos vadovas pažeidimų nepadarė.

Tyrimo metu generalinis direktorius laikinai buvo nušalintas nuo įstaigos vadovo pareigų.

SAM primena, kad 2020 m. kovo 27 d. viešoje erdvėje pasirodžius informacijai apie galimą pakartotinį vienkartinių apsauginių drabužių naudojimą, gydant koronavirusu (COVID-19) užsikrėtusius pacientus, ligoninės visuotinio dalininkų sprendimu buvo nutarta atlikti tyrimą dėl įstaigos vadovo A. Naudžiūno galimai padaryto darbo pareigų pažeidimo.

Komisija savo nuomonę grindė nagrinėtos situacijos aplinkybėmis, teisės aktų reikalavimais, pateiktais dokumentais, tarptautinių organizacijų rekomendacijomis.

Taip pat Komisija nurodė, kad teigti, jog padaryti darbo pareigų pažeidimai ir vienkartiniai apsauginiai rūbai buvo pakartotinai naudoti vien tik iš žurnalistės Daivos Žeimytės-Bilienės „Facebook“ paskyroje paskelbtų nuotraukų, nėra pagrindo.

Be to, Komisijos išvadoje analizuojama ir užsienio šalių praktika. Pavyzdžiui, Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras nurodo, kad esant staigiam koronaviruso (COVID-19) sergančių pacientų skaičiaus augimui ir trūkstant vienkartinių apsaugos priemonių, įstaigos turėtų apsvarstyti galimybes išplėsti izoliacinių (vienkartinių) chalatų naudojimą.

Kitaip tariant, nėra draudžiama jau panaudotą apsauginių kombinezonų vidinį sluoksnį naudoti pakartotinai, žinoma, jei jais vilkint nebuvo lankyti šiuo virusu apsikrėtę pacientai, dezinfekuoti laikantis visų reikalavimų ir, prireikus, po atliktos aukšto lygio dezinfekcijos, juos naudoti, jei nutiktų taip, kad baigtųsi gydymo įstaigos rezervinės atsargos. Tokia praktika nesvetima ir užsienio šalyse.

Tuo pat metu informuojame, kad siekiant maksimaliai užtikrinti visus reikalavimus dėl sveikatos priežiūros darbuotojų saugumo, Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai pavesta atlikti išsamesnę analizę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA