Lietuviams – paskutinis skrydis iš Londono prieš uždarant oro erdvę | Kas vyksta Kaune

Lietuviams – paskutinis skrydis iš Londono prieš uždarant oro erdvę

BNS 2020/04/03 08:30
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Iš Londono penktadienį kils paskutinis specialus lėktuvas į Vilnių Lietuvos piliečiams, prieš Lietuvai visiškai uždarant oro erdvę keleiviams. Savaitgalį išimties tvarka dar leista tūpti dviem lėktuvams iš Minsko.

Kaip BNS informavo susisiekimo ministro atstovė spaudai Aldona Grinienė, į penktadienio vakarą vyksiantį reisą išpirkti visi 220 bilietų.

Į Vilnių penktadienį popiet dar atskris lėktuvas iš Milano. Pasak Užsienio reikalų ministerijos, juo į Italiją bus skraidinami šios šalies piliečiai, įstrigę Lietuvoje, taip pat bus pargabenami Lietuvos piliečiai, jų iš vakaro registravosi apie dešimt.

Į Vilnių iš Minsko vakare turėjęs įvykti penktadienio skrydis buvo atšauktas, kaip ir ketvirtadienį. Paskutinis skrydis iš Baltarusijos sostinės į Vilnių vyko trečiadienį. Tačiau užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus prašymu išimties tvarka šeštadienį ir sekmadienį dar vyks du skrydžiai, kuriais per Minską į Vilnių galės grįžti bilietus iš anksto nusipirkę keleiviai.

Lietuvoje oro erdvė keleiviniams skrydžiams ir keltams uždaroma vidurnaktį iš penktadienio į šeštadienį, jie galės būti organizuojami tik gavus Lietuvos institucijų ir susisiekimo ministro pritarimą. Į Lietuvą kursuos vienintelis keltas iš Kylio į Klaipėdą.

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį pažadėjo, kad į Lietuvą keltais ir skrydžiais nepaisant draudimo dar galės grįžti keleiviai, įsigiję bilietus iki balandžio 1-osios.

Ribojimai tęsis viso karantino, įvesto dėl koronaviruso grėsmės, metu, mažiausiai iki balandžio 13-osios.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA