Kaune paskelbti nuosprendžiai I. Strazdauskaitės nužudymo byloje (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kaune paskelbti nuosprendžiai I. Strazdauskaitės nužudymo byloje (papildyta)

BNS 2020/04/03 09:53
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno apygardos teismas penktadienį tris pusbrolius Bieliauskus pripažino kaltais dėl plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymo ir skyrė Leonui Bieliauskui laisvės atėmimą iki gyvos galvos, Karoliui Bieliauskui – 17, o Mantui Bieliauskui – 16 metų laisvės atėmimo bausmes.

„Trys pusbroliai pripažinti kaltais dėl to, kad veikdami organizuotai, kankindami itin žiauriai, dėl savanaudiškų paskatų slėpdami kitus nusikaltimus, nužudė merginą. Visiems trims kaltinamiesiems teismas skyrė laisvės atėmimo bausmes, vienam – laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos“, – sakė teismo atstovė Milda Bučnytė.

Nuosprendis paskelbtas nuotoliniu būdu, jį klausė trys pusbroliai ir prokuratūra.

Pusbroliai kėdainiečiai šioje byloje kaltinti, kad siekdami nuslėpti kitą nusikaltimą bendrininkų grupėje kankindami žiauriai nužudė bejėgiškos būklės žmogų, neteisėtu laisvės atėmimu bei turto sugadinimu.

Jie savo kaltę pripažino iš dalies.

Anot teismo pranešimo, kaltinamieji kryptingai naikino įkalčius, teisme pakeitė per ikiteisminį tyrimą duotus parodymus, neatgailavo.

Nors jie visi trys veikė aktyviai, tačiau teismas nustatė, kad darydamas labai sunkų nusikaltimą, būtent L. Bieliauskas elgėsi itin žiauriai.

Prokurorai prašė visiems trims skirti įkalinimą iki gyvos galvos.

Šioje byloje taip pat nuteisti marijampolietis Algimantas Stankevičius ir kėdainietis Tomas Zagurskas.

A. Stankevičiui skirta dvejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė, T. Zagurskui – dvejų metų bausmė už dalyvavimą plėšime, neteisėtą šaunamojo ginklo turėjimą ir jo panaudojimą. Bausmes jie turės atlikti pataisos namuose.

I. Strazdauskaitė 2017 metų kovą išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone.

Teisėsaugos duomenimis, mergina mirtinai sumušta kastuvu.

Įtariama, kad nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos automobilis. Į organizuotą grupę susibūrę kaltinamieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I. Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.

Merginos artimieji iš trijų kaltinamųjų prašė solidariai priteisti per 400 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Nužudytos merginoms tėvams iš trijų pusbrolių solidariai priteisti 4510 eurų turtinei žalai atlyginti ir po 30 tūkst. eurų kiekvienam neturtinei žalai atlyginti, nužudytosios seseriai ir sužadėtiniui – po 15 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA