Respublikinėje Kauno ligoninėje pradedami mokymai koronaviruso pacientams padėti | Kas vyksta Kaune

Respublikinėje Kauno ligoninėje pradedami mokymai koronaviruso pacientams padėti

Respublikinės Kauno ligoninės nuotr.

Respublikinėje Kauno ligoninėje (RKL) startavo mokymai, kaip teikti pagalbą koronavirusu infekuotiems pacientams, savo „Facebook“ paskyroje praneša RKL atstovai.

[galerija kiek=”4″]

Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją, tokie kursai iki balandžio 12 d. vyks visose Lietuvos ligoninėse.

Pranešime teigiama, jog iki balandžio 12 d. įstaigoje turi būti apmokyta ne mažiau kaip 80 gydytojų ir tiek pat slaugytojų. Kursas esą susideda iš dviejų dalių – teorinės ir praktinės. Laikantis karantino nurodymų, mokymai vyksta nuotoliniu būdu, instruktorius su mokymų dalyviais bendrauja internetiniu ryšiu.

Praktiniai užsiėmimai trunka vos 2 valandas.

Kursai susideda iš dviejų etapų, tai yra „Pradinis COVID-19 infekcija sergančio / galimai sergančio asmens būklės vertinimas ir gydymas“,
o antrasis kursas, prasidedantis iškart po pirmojo, vadinasi „Dirbtinė plaučių ventiliacija COVID-19“.

„Šie mokymai apie COVID-19 pacientų ūmių būklių atpažinimą ir pagalbą skirti terapijos skyrių gydytojams, chirurgams, radiologams, gastroenterologams ir kt., tai yra, ne intensyviosios terapijos ir anesteziologijos gydytojams, nes pastarieji turi puikius oksigenoterapijos įgūdžius.

Kitų profilių gydytojams reikia atnaujinti žinias pagal naujausias rekomendacijas. Atšviežintų ir įtvirtintų žinių gali prireikti, jei šie gydytojai bus pasitelkti teikti pagalbą COVID-19 pacientams“, – paaiškino kursų RKL koordinatorė, gydytoja anesteziologė – reanimatologė Aušra Puzienė.

„Ypač svarbus slaugytojų dalyvavimas mokymuose, – akcentavo gydytoja A.Puzienė. – Jos pirmosios pamatys paciento būklės pokytį, informuos gydytoją, o ūmiais atvejais pačios gebės suteikti skubią deguonies terapijos pagalbą“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA