Galimus pažeidimus šalies ligoninėse vertins ir profesinės sąjungos | Kas vyksta Kaune

Galimus pažeidimus šalies ligoninėse vertins ir profesinės sąjungos

BNS 2020/04/02 15:42
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vertinant skundus dėl galimų saugos reikalavimų pažeidimų ligoninėse bus įtrauktos ir profesinės sąjungos, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Kalbėdamas apie situaciją Kauno klinikinėje ligoninėje ministras teigė, kad tyrimas dar nėra baigtas, o tiek vertinant šį, tiek ateityje kitus galimus atvejus sutarta, kad „profesinės sąjungos padės ir prisidės vertinant šitas situacijas“.

„Trečiadienį ministerijoje mūsų specialistai bendravo su profesinėmis sąjungomis ir buvo sutarta, kad ir profesinės sąjungos padės ir prisidės vertinant šitas situacijas, nes tai neturi būti kažkokiu chaotišku reiškiniu, kai mes negalim identifikuot, ta informacija tikra, ar netikra“, – per spaudos konferenciją ketvirtadienį teigė A. Veryga.

Jis teigė, kad pranešant apie galimus pažeidimus, gali būti „įvairiausių spekuliacijų ir šmeižto atvejų“.

„Norim, kad tas reiškinys būtų struktūruotas, aiškus, pasitelkiam ir profesines sąjungas. Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba bus institucija, kur galima pranešti apie priemonių trūkumą arba netinkamą jų panaudojimą“, – kalbėjo ministras.

Premjeras Saulius Skvernelis praėjusią savaitę paragino sveikatos apsaugos ministrą atleisti Kauno klinikinės ligoninės vadovą, „skandalinga ir pasibaisėtina“ bei „nusikalstama“ pavadinęs pasirodžiusią informaciją su nuotraukomis, kuriose matyti į maišelius supakuoti vienkartiniai Kauno klinikinės ligoninės medikų kostiumai.

Trečiadienį spaudos konferencijoje premjeras teigė, jog gauna ir daugiau liudijimų apie netvarką šioje ligoninėje.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga po premjero raginimo penktadienio naktį nušalino Kauno klinikinės ligoninės vadovą Albiną Naudžiūną ir nurodė atlikti tyrimą dėl paaiškėjusios informacijos.

Šeštadienį apsilankęs ligoninėje A. Veryga pripažino, kad neišmesti priemonių įsakymą davė pats, o sprendimus ligoninėje priiminėjo infektologai, kurie „žino, ką galima saugot, ko negalima“.

Ligoninė teigia, jog vienas iš trijų vienkartinės aprangos sluoksnių buvo saugomas žvelgiant į ateitį, kai medicinos įstaigos gali susidurti su dideliu apsaugos priemonių stygiumi, o šiuo metu priemonių medikams netrūksta, o pakartotinai naudojamos apsaugos priemonės nebuvo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA