Kauno koronaviruso dienoraštis #9 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #9

Skaitytojų, „Facebook“ nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Nors kauniečių susirūpinimas karantino metu dirbančiomis gamyklomis ir kai kuriais paslaugų teikėjais ėmus plačiau naudoti apsaugos priemonės apmažėjo, vis dar fiksuojami be jokių kaukių plušantys kelininkai. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai taip pat piktinosi atšauktais autobusų reisais, pakeistais gatvių pavadinimais, aukštyn šokusiomis produktų kainomis, tačiau džiaugėsi kilniais gyventojų poelgiais ir į vėžes stojusiu nuotoliniu ugdymu.

„Žalgirio“ sirgaliai energiją nukreipė kitur

Kaip portalo dėmesį atkreipė vienas skaitytojas, Kauno „Žalgirio“ sirgalių grupuotė „Green White Boys“ skatina kauniečius su koronavirusu kovoti kartu.

„Sezonas teoriškai mums dar nesibaigė, bet mintyse jau susitaikėm, kad komandą palaikyti galimybių gyvai nebus. Todėl atsiradusį laisvą laiką stengiamės išnaudoti padėdami žmonėms realiais darbais ir taip kovoti prieš visų bendrą priešą. Savanoriaujame Šaulių sąjungoj, padedame Maisto bankui, perkame ir nešame maistą senyvo amžiaus ir rizikos grupėse esantiems žmonėms. Taip pat aukojame kraują, kurio dabar labai trūksta“, – nurodoma fanų „Facebook“ puslapyje.

Užkietėję „Žalgirio“ sirgaliai stojo į kovą su koronavirusu / „Green White Boys“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Geri darbai, anot „Žalgirio“ sirgalių, bus tęsiami ir toliau: „Tikimės, kad savo pavyzdžiu užkrėsime ir kitus. Žalgiris jungia ir vienija daugybę skirtingų žmonių, mes esame bendruomenė, o tokiose situacijose išlaikyti bendruomeniškumą yra labai svarbu. Kiekvienas turime pagalvoti, kaip galime padėti jautriausioms socialinėms grupėms. Skatiname jungtis ir savanoriauti, aukoti medikams bei nevyriausybinėms organizacijoms. Tikimės, kad virusas netrukus bus įveiktas ir su visais susitiksime tribūnoje.“

Baikeriai tapo maisto išvežiotojais

„Didelis dėkui baikerių klubui „Hells Angels MC“! Šaunūs vyrukai padėjo vaikų dienos centro „Užuovėja“ mažiesiems piliečiams gauti maisto davinius! Tiesiog savalaikė ir labai reikalinga pagalba. Ačiū, ačiū, ačiū!“ – entuziazmu tryško Kauno Samariečiai.

Maistą vaikams padėjo išvežioti Kauno baikeriai / „Kauno Samariečių“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Į darbą nuvykti šansų nėra

Nors vaikus baikerių ekspresu maistas pasiekė sėkmingai, kai kurie, kaip patys sako, gali likti be duonos kąsnelio, mat didele problema tapo pasiekti darbą.

„UAB „Kautra“ atšaukė autobusą iš Kulautuvos 5.20 val. ir taip atėmė galimybę man nuvykti į darbą Kaune. Sugėdinkit „Kautraą“, kad ji neatimtų iš manęs duonos kąsnio. 5.20 val. reisas iš Kulautuvos labai reikalingas nuvykti žmonėms į darbą“, – dėstė Rolandas.

(Ne)tikėta spūstis Islandijos plente

Nors rekonstruojant Islandijos plentą ties „Mega“ ir statant naują tiltą per Nerį, Kauno vairuotojai įprato prie spūsčių, kurios formuodavosi net ir be kelininkų „pagalbos“, karantino sąlygomis sumažėjus transporto intensyvumui, grūstis čia nustebino.

Islandijos plente popiet uždarius vieną eismo juostą stojo automobiliai / „Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

„Karantino metu – „Mega“ – kamštis“, – socialiniame tinkle ketvirtadienio popietę eismo situaciją nusakė Algirdas.

Naujas asfaltas sukietės ir be kaukių

Tik ar darbininkų ir su jais bendraujančių žmonių sveikata bus tokia kieta? „Chebra dirba. Nei respiratorių, nieko“, – Rietavo gatvėje, Šilainiuose, užfiksuotus aikštelės asfaltavimo darbus komentavo Meinardas.

Darbininkai be apsaugos priemonių Rietavo gatvėje / Skaitytojo nuotr.

Beje, „Kas vyksta Kaune“ galiausiai pasiekė ir Kovo 11-osios gatvėje naują ledo areną triukšmingai paryčiais statančių darbininkų vaizdo įrašas. Pasak skaitytojos, savaitgalį darbai pradėdami 7 val., o antradienį agregatai burzgė nuo 5 val. ryto.

Navigacijos sistemos paskui Kauno valdininkus nespėja

„Gyvename pagal esamą adresą Gražinos g. 4, tačiau pries kelias savaites mes dingome iš visų įmanomų navigacinių priemonių ir dabar gatvė pervadinta į Liutauro skersgatvį. Susirūpinimas pagrįstas tuo, nutikus nelaimei ir skubiai namo gyventojui iškvietus specialiąsias tarnybas, šios galimai negalėtų greitai reaguoti, jei navigacinėmis priemonėmis mūsų nematytų ir nuvyktų visai kita kryptimi“, – aiškino skaitytojas.

Gražinos g. 4 atsidūrė kitoje vietoje nei buvo / Skaitytojo nuotr.

Jis teigė pasidomėjęs ir radęs prieš dvejus metus patvirtiną Kauno mero įsakymą dėl Gražinos gatvės pavadinimo keitimo į Liutauro skersgatvį.

„Tai kaip čia navigacijose pasikeitė, o mes nieko apie tai nežinome, neinformuoti? Nei taksi, nei kiti paslaugų teikėjai pagal užsakymus mūsų neranda. Tenka telefonu aiškint, kaip atvažiuoti, kad galėtumėm siuntinį pasiimt ir panašiai“, – piktinosi vyras.

Prekybininkai nesibodi pasipelnyti?

„Iki“ paskelbė, kad karantino metu kainų nedidins. Nebuvau „Iki“, bet pagrindinį koronos produktą – česnaką – „Maxima“ pakėlė euru. Buvo 2,95 Eur, o dabar 3,95 Eur. Kai į parduotuvę eini kas keturias dienas pokyčius pamatai“, – prieš porą dienų pasakojo Eugenijus, netrukus gavęs priežastį akmenėlių pažerti ir „Iki“ prekybos tinklo daržan.

„Iki“ – melagė parduotuvė, – žodžių į vatą nevyniojo vyras. – Sakė, kainų nekels, bet įstrigo kaip ir „Maximoje“ euru pabrangę česnakai bei pigiausia duona!“

Nuotolinis mokymas vyksta sklandžiai

„Jau baiginėjasi pirma savaitė, kai vaikai namuose mokosi nuotoliniu būdu. Nerimaudama laukiau šių pamokų. Mano sūnus mokosi gimnazijos III (11-oje) klasėje, tad galėjau smalsiai stebėti šį ugdymo procesą nepergyvendama dėl egzaminų. Pirmadienį pamokos prasidėjo! Aišku, „TAMO“ dienynas neveikė, bet to ir tikėjomės. Gimnazijos vadovybė, realiai įvertinusi situaciją su „TAMO“ iššūkiais, nusprendė pasirinkti optimalesnį būdą nuotoliniam mokymui- „Zoom“ platformą.

Ir šis sprendimas pasiteisino! Nuo pat pirmadienio pirmos pamokos visos pamokos vyko praktiškai be trukdžių. Sūnus tik pro durų plyšelį leido man pasmalsauti, kaip vyksta ugdymo procesas. Pamokos vyko sklandžiai ir rimtai, be jokių žaidimų ir pagal programą. Net kūno kultūros pamokose gimnazistus mokė mankštintis, kad sėdėjimas prie kompiuterio jų fizinės būklės neišbalansuotų. Pamokose dalyvavo praktiškai visi mokiniai, manau, kad net daugiau nei įprastai.

Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazija atlaikė nuotolinio mokymosi iššūkį. Kaip mama ir kaip edukologė galiu drąsiai teigti- mokytojai geba prisitaikyti prie naujovių, laiko ir iššūkių. Greitai savaitgalis, žadamas geras oras, tad galės eiti į gamtą, kur nėra žmonių, ir piešti dailei užduotą namų darbą – impresionizmo paveikslą. O mums visiems linkiu pasitikėjimo savo vaikais ir mokytojais. Virtualios pamokos nėra siaubas baubas, o iššūkis tėvams, mokiniams ir mokytojams. Ir šis iššūkis kartu lengvai įveikiamas“, – džiaugėsi ir drąsino Audronė.

Parengta pagal portalo „Kas vyksta Kaune“ bendruomenės narių informaciją.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA