Vidurnaktį uždaromos Lietuvos sienos keleiviams iš Rusijos ir Baltarusijos | Kas vyksta Kaune

Vidurnaktį uždaromos Lietuvos sienos keleiviams iš Rusijos ir Baltarusijos

BNS / Ignas Jačauskas 2020/04/02 18:42
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vidurnaktį iš ketvirtadienio į penktadienį lengviesiems automobiliams uždaromos Lietuvos sienos su Baltarusija ir Rusija, iš Latvijos ir Lenkijos keleiviai galės vykti per du pasienio punktus.

Tai numatyta penktadienio naktį įsigaliojančiose Vyriausybės sugriežtintose sąlygose dėl šalyje įvesto karantino. Likę sugriežtinimai dėl judėjimo įsigalios naktį iš penktadienio iš šeštadienį – tuomet bus uždraustas keleivių gabenimas lėktuvais ir keltais, išskyrus vienintelį kelto reisą Kylis–Klaipėda–Kylis.

„Iš Rusijos ir Baltarusijos į Lietuvą po vidurnakčio nebus galima atvykti per nė vieną patikros punktą. Tai netaikoma krovininiam transportui“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Giedrius Mišutis.

Pasak jo, po vidurnakčio į Lietuvą lengvaisiais automobiliais keleiviai galės patekti tik per Kalvarijos–Budzisko pasienio patikros punktą su Lenkija ir Saločių–Grenstalės punktą pasienyje su Latvija. Per juos leidžiama atvykti Lietuvos piliečiams, užsieniečiams, vykstantiems tranzitu per šalį, taip pat užsieniečiams, turintiems leidimą gyventi ar dirbti Lietuvoje.

Lietuvai netaikant prekių ribojimo, krovininis transportas ir toliau galės vykti ir per kitus patikros punktus šalies pasienyje su Latvija, Lenkija, Rusija, Baltarusija.

Judėjimo ribojimai galioja paskelbus karantiną, jis truks mažiausiai iki balandžio 13-osios, terminą svarstoma pratęsti.

Vyriausybė dar organizuoja repatriacinį skrydį lietuviams iš Didžiosios Britanijos penktadienio vakarą, taip pat Lietuvos piliečiams penktadienį sudaryta galimybė grįžti iš Milano.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA