S. Skvernelis: draudimas grįžti keltais ir lėktuvais negalios jau nusipirkusiems bilietus | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis: draudimas grįžti keltais ir lėktuvais negalios jau nusipirkusiems bilietus

BNS 2020/04/02 13:17
Asociatyvi / P. Grigaliūno nuotr.

Vyriausybei nuo šeštadienio visiškai uždraudus keleivių susisiekimą keltais ir lėktuvais, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad ketvirtadienį nuspręsta dar leisti grįžti piliečiams, įsigijusiems bilietus iki balandžio 1-osios.

„Šiandien COVID – 19 komiteto posėdyje nutarėme padaryti paskutinę išimtį mūsų piliečiams, kurie nori grįžti į Lietuvą. Sprendimas toks: grįžti galės visi tie, kurie keltų ir lėktuvų bilietus įsigijo iki balandžio 1-osios. Iki vakar dienos Vyriausybės sprendimų“, – feisbuke pranešė S. Skvernelis.

Anot jo, kaip ir kitais atvejais, grįžusieji bus patikrinti dėl koronaviruso ir turės privalomai izoliuotis dviem savaitėms.

S. Skvernelis pabrėžia, kad paskutiniai valstybės organizuoti lėktuvai ir keltų reisai įvyks „per artimiausias kelias dienas“ ir jokių papildomų nebebus organizuojama, „nebent kažkokiu visiškai išskirtiniu atveju“.

Artimiausias užsakomasis skrydis užsienyje užstrigusiems lietuviams organizuojamas iš Milano penktadienį. Italija pirmauja pagal mirusiųjų su šia infekcija skaičių pasaulyje ir yra antroji po Jungtinių Valstijų pagal užsikrėtusiųjų skaičių.

Premjero teigimu, draudimai griežtinami nes nuo karantino paskelbimo praėjo „pakankamai laiko“ ir norintieji grįžti jau turėjo galimybes tai padaryti. Jis teigia gaunantis žinučių ir laiškų ir pripažįsta, jog yra „speficinių atvejų“, dėl ko žmonės nespėjo grįžti į Lietuvą.

„Negalime įsileidinėti visų ir neribotą laiką, nes tokiu atveju tiek pats karantinas, tiek kitos mūsų taikomos priemonės praranda prasmę“, – sako S. Skvernelis.

Noriu padrąsinti tuos, kurie nespėjo grįžti. Tai tikrai jokia ne pabaiga. Karantinas amžinai nesitęs. Prašau apsišarvuoti kantrybe ir tas kelias savaites, mėnesį, galbūt du prabūti ten, kur esate. Laikantis visų saugumo reikalavimų. Padarykite tai dėl savo pačių ir Lietuvos saugumo“, – pridūrė Vyriausybės vadovas.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė nuo šeštadienio nakties drausti keleiviams vykti lėktuvais bei keltais, išskyrus keltą iš Kylio į Klaipėdą. Ribojimai nebus taikomi prekių judėjimui, t.y. krovininiam transportui, siuntoms.

Uždariusi keleivių judėjimą, Vyriausybė dar paliko galimybes po šeštadienio atvykti į Lietuvą kelių transportu per sieną su Lenkija ir Latvija, tačiau tik dviejuose pasienio patikros punktuose – atitinkamai Kalvarijos–Budzisko ir Saločių–Grenstalės.

Kaip BNS informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pasikeitimai šalies pasienyje įsigalios jau nuo vidurnakčio iš ketvirtadienio į penktadienį, informavus apie tai kaimynines valstybes.

Visi ribojimai nėra taikomi diplomatams bei jų transportui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA