R. Požėla: nusikalstamumas sumažėjo 20 proc., artimoje aplinkoje – tiek pat padidėjo | Kas vyksta Kaune

R. Požėla: nusikalstamumas sumažėjo 20 proc., artimoje aplinkoje – tiek pat padidėjo

BNS 2020/04/02 16:48
DELFI nuotr.

Per karantiną bendras užregistruojamų nusikaltimų skaičius Lietuvoje sumažėjo 20 proc., tačiau tiek pat padaugėjo konfliktų artimoje aplinkoje, teigia policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Palyginti pastarųjų beveik trijų savaičių laikotarpį su praėjusių metų analogišku laikotarpiu, mes užregistravome 20 proc. mažiau visų nusikalstamų veikų“, – per spaudos konferenciją ketvirtadienį sakė R. Požėla.

Anot jo, 50 proc. sumažėjo sunkių ir labai sunkių nusikaltimų, taip pat – nusikaltimų įvykdomų viešose vietose, bet padaugėjo įvykdomų namuose.

„Taip pat, kas yra džiugu, kad mažėja nusikalstamų veikų, kurios įvykdomos viešose vietose, tai yra – vagysčių, kišenvagysčių. Natūralu, žmonės linkę laiką leisti artimoje aplinkoje ir todėl dalis nusikalstamų veikų mažėja viešose vietose, tačiau nusikalstamos veikos keliasi į privačią ar artimą erdvę“, – teigė generalinis komisaras.

„Mūsų statistikos duomenimis, per pastarąsias tris savaites mes tokių nusikalstamų veikų užfiksavome 20 proc. daugiau, palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu. Didžioji dalis ikiteisminių tyrimų pradedami dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus kūno sužalojimo, ką mes siejame su smurtu artimoj aplinkoje“, – sakė R. Požėla.

Generalinis komisaras taip pat nerimavo dėl į elektroninę erdvę persikeliančių nusikaltimų ir perspėjo gyventojus saugotis sukčių internete bei priminė saugoti savo elektroninius duomenis.

Siekiant stabdyti koronaviruso plitimą kovo 16 dieną Lietuvoje paskelbtas karantinas. Jį planuojama baigti balandžio 13 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA