Kauno klinikinės ligoninės vadovas: skandalą dėl kauptų priemonių vertiname kaip nesusipratimą | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikinės ligoninės vadovas: skandalą dėl kauptų priemonių vertiname kaip nesusipratimą

BNS 2020/04/01 12:21
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno klinikinė ligoninė trečiadienį ministerijai pateiks paaiškinimus apie situaciją, kai buvo kaupiamos vienkartinės apsaugos priemonės. Pasak tyrimo metu nušalinto ligoninės vadovo Albino Naudžiūno, darbas gydymo įstaigoje tęsiasi, situaciją kolektyvas vertina kaip nesusipratimą ir tikisi išvadų sulaukti per savaitę.

„Sudarytas tyrimas, turi mūsų žmonės ir aš atsakyti į tuos daug klausimų, tai šiandien iki dvyliktos valandos turime atsakyti, turės patikrinti ir manau, kad per savaitę išsispręs“, – BNS sakė A. Naudžiūnas.

Jis dar kartą pabrėžia, jog vienkartinės priemonės kauptos atsižvelgiant į ministro įsakymą ir kitų šalių praktiką, o dėl to sprendė infektologai.

„Infektologai dirba ypatingai saugiai. Jeigu jau infektologai nemokėtų saugiai dirbti, tai jau nežinau, kas būtų“, – kalbėjo ligoninės vadovas.

„Mes tą visą paaiškinimą su mokslininkų išvadomis, su tais pagrindimais, referencais (nuorodomis) pridėsime, paaiškinsime ir, manau, čia niekas nedega“, – kalbėjo jis.

„Mes tai vertiname ligoninėje kaip nesusipratimą. Bet nieko nekaltiname – nei valdžios, nei nieko“, – pridūrė A. Naudžiūnas.

Pasak jo, ligoninės darbui nušalinimas įtakos neturėjo, nes vietoj jo vadovavimą perėmė ilgametę patirtį turinti pavaduotoja, be to, kol kas situacija su koronaviruso pacientais nėra sudėtinga.

„Dar pas mus ligoninėje padėtis gera, infektologijoje suaugusiųjų ir vaikų tie ligoniai labai gražiai visi gyja, nė vieno neturime mirusio. Turime tris sunkesnius, bet ir jie sveiksta, tai tuo labai džiaugiamės“, – sakė A. Naudžiūnas.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga A. Naudžiūną nuo pareigų nušalino penktadienio vakarą, po to, kai premjeras Saulius Skvernelis pasipiktino paviešintomis nuotraukomis, kur į maišelius supakuoti vienkartiniai medikų apsauginiai drabužiai.

Šeštadienį apsilankęs ligoninėje A. Veryga pripažino, kad neišmesti priemonių įsakymą davė pats, o sprendimus ligoninėje priiminėjo infektologai, kurie „žino, ką galima saugot, ko negalima“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA